Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Πολίτικο λαβράκι στη λαδόκολλα

Οι Πολίτες αγαπούν πολύ το ψάρι, αφού υπήρξε από τις κυρίαρχες τροφές στη ζωή τους. Τα ψάρια μαγειρεμένα στο φούρνο μέσα στη λαδόκολλα είναι από τις αγαπημένες παρασκευές τους. Και το βούτυρο δεν λείπει ούτε από το ψάρι…
 lavraki-71-175487studiopaterakis
Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:20'

Χρόνος μαγειρέματος:40'

Έτοιμο σε:60' 

Υλικά

  • 4 λαβράκια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα
  • 4 ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 πατάτες, σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα αφήνετε ολόκληρα ή τα φιλετάρετε (από δύο φιλέτα κάθε ψάρι). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.

Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τις λαδόκολλες. Σε κάθε βουτυρωμένη λαδόκολλα βάζετε από πάνω το ένα τέταρτο από τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.

Σκεπάζετε τα λαχανικά με το ψάρι και περιχύνετε χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.

Κλείνετε μέσα στις λαδόκολλες τα υλικά σχηματίζοντας τέσσερα πακέτα, τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: