Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Μάλιστα ,έτσι εξηγείτε το λιβανωτό για την ψυτοσύνοδο του Κολυμπαρίου!
Η είδηση :“Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Ἐφραίμ, Καθηγούμενον τῆς ἐν Ἁγίῳ Ὄρει Ἱ. Μονῆς Βατοπαιδίου, μετά τῶν ἐκ τῶν μελῶν τῆς Ἀδελφότητος αὐτῆς Ὁσιωτ. Ἱερομονάχου κ. Εὐδοκίμου καί Μοναχοῦ κ. Ἀρσενίου.”


Το γεγονός της μετάβασης του π. Εφραίμ στη Βασιλεύουσα εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τις κακοδοξίες που υποστήριξε (εδώ)για τη Σύνοδο της Κρήτης στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου την αμέσως προηγούμενη μέρα της μετάβασης του στο Πατριαρχείο. 

 Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις του π. Εφραίμ δεν είναι απλά αστήρικτες. Έρχονται σε σαφή αντίθεση με το Ανακοινωθέν που εξέδωσε η εντεταλμένη επιτροπή του Αγίου Όρους για τη Σύνοδο της Κρήτης. 

Δυστυχώς, όμως, ο Άγιος Καθηγούμενος δεν δίστασε να παραποιήσει βάναυσα την αλήθεια και να παραπλανήσει το πλήρωμα της Εκκλησίας.
 πηγή

Υ.Σ.Παρόλα αυτά δεν συμμεριζόμαστε τις θέσεις κάποιων σεβαστών παρατηρητών των αγιορειτικών πραγμάτων που μας έλεγαν πάντα, ο γέροντας Εφραίμ είναι φοβερός «καιροσκόπος!»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ά πα πα πα ! Ούτε εμείς ......μέ τίποτα ....