Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΝΑΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" Ο ΛΟΥΘΗΡΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΦΑΝΘΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η Σύνοδος της Νορβηγικής "εκκλησίας" ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία να παντρεύει στον οίκο του Θεού ...λεσβίες και ότι άλλο διεστραμμένο μπορεί ο ανθρώπινος νούς να φανταστεί.

Παρακάμπτουν τα λόγια του Χριστού που μας μεταφέρει ο Απόστολος Παύλος ο οποίος λέει:
«Ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι».
Το νέο τελετουργικό θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου. Οι Ιερείς οι οποίοι δεν θέλουν να παντρέψουν μπορούν να
πούν όχι, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει ένα ζευγάρι από το γάμο στην εκκλησία που θέλουν.

Η τελετή για τον γάμο που χρησιμοποιούταν μέχρι τώρα θα τροποποιηθεί σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο αλλαγής στη νέα λειτουργία είναι ότι ο στίχος στη Γένεση 1 για το «ἐποίησεν ὁ Θεός ἄρσεν καὶ θῆλυ» θα αφαιρεθεί, επειδή δεν θα είναι κατάλληλο όταν το ζευγάρι είναι του ίδιου φύλου.
Σύμφωνα με αυτή την δήλωση, φαίνεται πως ο Θεός έκανε «μεγάλο λάθος» που δεν ανέφερε στην δημιουργία και τα υπόλοιπα ανθρώπινα φύλα, όπως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, τραβεστί κτλ..
Η Kristin Gunleiksrud Raaum, πρόεδρος του Συμβουλίου Εκκλησίας ελπίζει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ενταχθούν στην εκκλησία μετά από αυτή την απόφαση.
Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Νορβηγίας είναι Λουθηρανοί Χριστιανοί.


ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΟΥΘΗΡΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!
 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ!

ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΔΔΕΣΗΣ ΙΩΗΛ;;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η Kristin Gunleiksrud Raaum, πρόεδρος του Συμβουλίου Εκκλησίας ελπίζει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ενταχθούν στην εκκλησία μετά από αυτή την απόφαση."

To ίδιο κάνει και ο Πάπας, λέγοντας "ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους;", το ίδιο και όσοι μετατρέπουν την εκκλησία σε εκκοσμικευμένο μόρφωμα για να "έχει κόσμο".
Απαίσια όσα διαβάζουμε, πλήρης ευτελισμός των πάντων.

Ανώνυμος είπε...

Iωήλ Εδέσσης ! Μήπως πρέπει να κοιταχτεί σέ κανένα γιατρό ο άνθρωπος , μήπως παθαίνει τίποτα μικρά εγκεφαλικά και δέν το καταλαβαίνει ,αλλά το δείχνουν οι πράξεις του , μήπως κανένα αλτσχάιμερ , πάντως κάτι τρέχει ,όσοι τον αγαπούν θα πρέπει να ανησυχούν για την υγεία του ! Μήπως πρέπει μέσα στους ναούς ,όπου διαβαστεί δια βοής να αποδοκιμάσουμε το κατάπτυστο ,αλλά μέ ευσπλαγχνία για τον άρρωστο άνθρωπο ! Μήν αμελήσει όμως να ψάξει το θέμα της υγείας του !

Ανώνυμος είπε...

O Iωήλ Εδέσσης μαθήτευσε παρά τους πόδας του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου ; Και δέν πήρε τίποτα από αυτόν ;