Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"αυτά γίνονται και θα γίνονται πάντοτε εφ' όσον η φύση των ανθρώπων παραμένει η ίδια" έγραψε με απαισιόδοξη διάθεση ο Θουκυδίδης παρατηρώντας τα δεινά του εμφύλιου Πελοποννησιακού. και ενόσω η ανθρώπινη φύση παραμένει ίδια, τα χιόνια δε θα λιώσουν ποτέ. Θα υπάρχουν όλες τις εποχές, ενώ άλλοτε θα γίνονται επικίνδυνοι πάγοι. που θα σε κάνουν να πέφτεις. Συνέχεια. Σαν την κοπελίτσα της ανάρτησης του Τρελλογιάννη. Και δε θα σε σώζει καμιά θεωρία, ούτε για περπάτημα πιγκουίνων, ούτε για περπάτημα πάπιας ή χήνας.
και ενόσω υπάρχουν ηγέτες, βασιλιάδες, φύλαρχοι...που αντί να ρίχνουν νερό στη φωτιά, ρίχνουν λάδι ή βενζίνη-σαν άλλοι Νέρωνες,έτσι,για πλακίτσα- πόλεμοι θα γίνονται ες αεί. Εντός κόσμου, εντός κρατών, εντός χωρών,εντός οικογενειών,εντός ιστολογίων.
και ενόσω καλημερίζω τη γειτόνισσα μου με ένα πλατύ και εγκάρδιο χαμόγελο το πρωί, αυτή εξακολουθεί να πιστεύει πως κάτι δαιμόνιο κρύβεται πίσω απ'αυτό και να σκέφτεται : "Να δεις που κάτι θα θέλει από μένα αυτός ο κόλακας..", τίποτα δε θα αλλάξει.
όλα αυτά τα γράφει ένα στραβόξυλο κύριε Τρελλογιάννη μας, που θέλει να πιστεύει πως μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. κάποτε όμως απογοητεύεται. πολύ.
"καληνύκτα Κεμάλ,αυτός ο κόσμος δε θ'αλλάξει ποτε."

Ανώνυμος είπε...

"και ενόσω καλημερίζω τη γειτόνισσα μου με ένα πλατύ και εγκάρδιο χαμόγελο το πρωί, αυτή εξακολουθεί να πιστεύει πως κάτι δαιμόνιο κρύβεται πίσω απ'αυτό και να σκέφτεται : "Να δεις που κάτι θα θέλει από μένα αυτός ο κόλακας..", τίποτα δε θα αλλάξει."

Πολύ σωστό! Εκεί καταντήσαμε δυστυχώς!