Υλικα
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. λάδι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
Αλάτι
½ κιλό φέτα σε τρίμματα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.
4 σχόλια:
ΚΟΛΑΣΗ, κόλαση! Θες το κακό μου!θες το κακό μου! Το είχα καταλάβει, το είχα καταλάβει! Δήθεν ότι με συμπαθείς και νααα οι συνταγές με τα κολασμένα, για να τις φτιάξω, να τα φάω, να γεμίσω χοληστερίνες, να με ξαποστείλεις σύντομα, ου να (μη) μου γαθείς,σε κατάλαβααα!;-(
Ωραία αλλά...με μέτρο.
πώς το πετυχαίνεις εσύ φίλε 2: 54 μ.μ. το μέτρο; Το μέτρο μήπως είναι για τους χλιαρους συναισθηματικά; (μην ακούσω πάλι για Πλάτωνα και Αριστοτέλη!)
Μπορεί νά γίνει Πλατωνικά !
Δημοσίευση σχολίου