Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ


Αποτέλεσμα εικόνας για συνεντευξη του νεου υπουργου οικονομιας στην ερτ
Αν ήμασταν μια φυσιολογική χώρα, το πρωτοσέλιδο σήμερα θα ήταν η χθεσινή δήλωση στην ΕΡΤ του νέου υπουργού... ανάπτυξης: " Οι ακαδημαϊκοί μπορούν να είναι ανεύθυνοι" και όσα θα είχαν (φυσιολογικά) επακολουθήσει. Δηλαδή η παραίτησή του με παρέμβαση του (φυσιολογικού, αν είχαμε) πρωθυπουργού και η απόλυσή του από το Κολλέγιο στο οποίο δίδασκε για προσβολή του κύρους του ακαδημαϊκού δασκάλου. Πρόκειται για δήλωση ασύλληπτου (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κυνισμού και εγκληματικής ανευθυνότητας. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει ότι στην πλάτη μιας χώρας, παίζοντας ουσιαστικά με την προοπτική εξαφάνισής της, άρα και της δυστυχίας εκατομμυρίων ανθρώπων, κάποιοι στην ασφάλεια των γραφείων τους και της καλοθρεμένης ζωής τους στην Αμερική μπορούν να σχεδιάζουν και να προτείνουν θεωρητικές ανοησίες. 

Αν ως ακαδημαϊκός ήταν ανεύθυνος, γιατί περιμένουμε να είναι υπεύθυνος ως υπουργός; Αν σε ένα θεωρητικό αντικείμενο, το οποίο ήταν η κύρια ασχολία του, συναναστρεφόμενος τα καλύτερα μυαλά των ΗΠΑ, κατέληξε σε τόσο εσφαλμένα συμπεράσματα, γιατί περιμένουμε να καταλήξει τώρα σε σωστά, ασχολούμενος με κάτι που δεν ξέρει, σε ένα περιβάλλον που αγνοεί (λείπει από την Ελλάδα 40 χρόνια) δίπλα στον Σκουρλέτη, τον Τσακαλώτο, και τον Καμμένο; 

Όμως όταν έχει πολυβοληθεί από Πολάκηδες, Τασίες, Σίες και το κακό συναπάντημα, βλέπεις ξαφνικά ένα μειλίχιο ανθρωπάκι, που μιλάει αργά και χαμηλόφωνα, και λες τουλάχιστον δεν θα μου κάνει τα νεύρα τσατάλια κάθε φορά που τον ακούω. Ναι, αλλά δεν κάνει για τη δουλειά. 

 Για υπνωτισμό έχουμε την Κονιόρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: