Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

(ένα απόγευμα κάπου στα μέσα του Οκτώβρη)





Ο χρόνος περνάει βίαια από μέσα μας και φεύγει,  εξαφανίζεται ανεπιστρεπτί.  Ωστόσο ζούμε με την ψευδαίσθηση του σήμερα,  του τώρα,  του αφού είμαστε καλά,  με την ψευδαίσθηση πως ο χρόνος είναι και θα συνεχίσει να είναι μπροστά μας για να διεκπαιρεώσουμε τα όσα ονειρευόμαστε.  Μάταια,  συνήθως τόσο όσο για να καταλάβουμε πως ακόμη κι αν τον κόψουμε σε μήνες,  ή ακόμη και εβδομάδες ή και δεκαπενθήμερα στόχος του και μόνο είναι να καλπάζει,  άπιαστος και μη διαχειριζόμενος,  ειδικά τώρα που οι μέρες είναι πιό κλειστές,  τώρα που νυχτώνει νωρίτερα και ξημερώνει αργότερα.
Ο καθένας μας κινείται στις προδιαγραμμένες αντοχές του και πιό πέρα δύσκολα έχει.  Δύσκολα μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας εμείς τουλάχιστον οι μέσοι άνθρωποι,  και ίσως τελικά,  να μην είναι αναγκαία μια τέτοια πέρα των δυνάμεων μας κατάσταση,  για να αυτοκολακευτούμε,  ή ακόμη και να παινευτούμε στους άλλους ώστε τελικά να νιώσουμε πιο επιβεβαιωμένοι,  πιο δυνατοί,  ότι επιτέλους κάτι δαμάσαμε,  ότι κάτι έγινε του χεριού μας.  Το κέρδος είναι μόνο στο μυαλό μας,  το καρότο που έχουμε κρεμάσει μπροστά στα μάτια του καημένου του γαιδαράκου δεν είναι παρά ένα λαχανικό κι ο χρόνος συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του χωρίς έλεος,  ακόμη και μια Κυριακή,  στα μέσα ενός διπολικού Οκτώβρη,  που άλλες φορές πονάνε τα μάγουλα του από τη χαρά κι άλλες πέφτει σε μελαγχολία.
με το φεγγαρι αγκαλια

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι μπορείς να ονειρευτείς που να κρατήσει;
Dust in the wind, all they are is dust in the wind..


I close my eyes only for a moment, and the moment's gone
All my dreams pass before my eyes, a curiosity
Dust in the wind, all they are is dust in the wind
Same old song, just a drop of water in an endless sea
All we do crumbles to the ground, though we refuse to see
Dust in the wind, all we are is dust in the wind
Now, don't hang on, nothing lasts forever but the earth and sky
It slips…

https://www.youtube.com/watch?v=tH2w6Oxx0kQ

Ανώνυμος είπε...

When A Blind Man Cries

https://www.youtube.com/watch?v=NMVLBMf8oPM

Ανώνυμος είπε...

Στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=NMVLBMf8oPM είδα ότι υπάρχει στο τέλος η απεικόνιση του Κυρίου, όχι όπως πρέπει αλλά με λάθος συσχετισμούς.Με συγχωρείτε δεν είχα δει το βίντεο ήξερα μόνο το τραγούδι.Αν κρίνετε ότι έτσι πρέπει παρακαλώ αφαιρέστε το.Συγνώμη για το λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Πετάμε συνεχώς "σκουπίδια" του μυαλού μας όσα μαζέψαμε στη ζωή μας.Κάποια από αυτά είναι στο χώρο της μουσικής.