Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Πανακότα σπιτική, εύκολη

Δεν είναι πάντα νόστιμη όταν την τρώμε στα εστιατόρια. Υπάρχει τρόπος να την κάνουμε γευστική και απολαυστική. 

 υλικά
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος (60 cl)
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση
  • Βάλτε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε κρύο νερό
  • Βάλτε την κρέμα γάλακτος να βράσει με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας
  • Προσθέστε την ζελατίνη που έχετε στεγνώσει και σφίξει να φύγουν τα νερά
  • Ανακατέψτε ζωηρά, μόλις πήξει είναι έτοιμη!
  • Βάλτε την σε ατομικά μπολάκια και στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Οταν την σερβίρετε, προσθέστε για γαρνιτούρα ό,τι καλύτερο έχετε

Θέλετε να κάνετε μια σος με φράουλες;
Υλικά
  • 1 ποτήρι νερό
  • 300 γραμμάρια φράουλες
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Πλύντε καλά τις φράουλες και πετάξτε τις ουρές
  • Βάλτε τις στο μπλέντερ με τη ζάχαρη
  • Προσθέστε και το μισό νερό
  • Αν γίνουν μια παχύρευστη σος είναι έτοιμες, αλλιώς προσθέστε όσο νερό χρειάζεται
  • Βάλτε την στο ψυγείο και σερβίρετε από πάνω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο να ξέρετε ότι, η ζελατίνη είναι ζωικής προέλευσης (!!)δυστυχώς, και φτιάχνεται από το κολλαγόνο που υπάρχει ανάμεσα στους χόνδρους των οστών αλλά και στο δέρμα των βοοειδών. Υπάρχει και μία άλλη φυτική από φύκια (άγαρ-άγαρ), αλλά δεν έχει τόσο καλό αποτέλεσμα.