Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σπιτική γρανίτα πεπόνι


Υλικά
650γρ σάρκα από γλυκά πεπόνια
250γρ. ζάχαρη

3-4 φυλλαράκια μέντα


Εκτέλεση
Περνάμε το πεπόνι και τη μέντα από τον αποχυμωτή και συλλέγουμε το χυμό τους σε μια κανάτα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 γρ από το χυμό του πεπονιού με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό πεπονιού - μέντας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε σιδερένιο κουτί κατάψυξης και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη και ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα τρελογιάννη μή μέ προκαλείς ! Νά φριάξω γρανίτες νά τις φέρω σέ κανένα οικουμενιστικό κεφάλι ! Γιατί δέν αρκούν οι λεμονόκουπες, οι ντομάτες καί τά ώριμα πεπόνια σκέτα;

Ανώνυμος είπε...

Πονηρή η ανάρτηση ! Βάλε μας καί καμμία συνταγή από εκείνες που περιέχουν φαγητά σουταριστά Τό θέμα είναι πού τά σουτάρουμε ,πρός ποία κατεύθυνση !

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεσαι αυτό το ωραίο πεπόνι νά τού.....-δέν λέμε όνομα - έχει έρθει στό κεφάλι για καπέλο ;

Ανώνυμος είπε...

Αίνιγμα :

Ποιός οικουμενιστής έχει τό πιό μεγάλο κεφάλι ;

Απάντηση :

1) Αυτός που έχει πεί τίς πιό μεγάλες κοτσάνες ! ή

2) Αυτός που τού έχει κάτσει τό πιό μεγάλο πεπόνι !