Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Λύσσα Κακιά !

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
 
Σε συνέντευξή του στον  Αντώνη Ελευθεριάδη, που διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ, ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος ρίχνει το γάντι στον Σεβ. Ναυπάκτου πρωτίστως και δευτερευόντως στον κ. Τσελεγγίδη και στον π. Θεόδωρο Ζήση, δηλαδή στο βαρύ πυροβολικό του αντιοικουμενισμού. Από τις επιθέσεις του Σεβ. Μεσσηνίας δεν γλυτώνουν ούτε οι Ορθόδοξες Εκκλησίες που έχουν αντιρρήσεις για τα κακόδοξα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης και για τον Οικουμενισμό.

Η συνέντευξη στερείται επιχειρημάτων -και δη θεολογικών επιχειρημάτων. Αποτυγχάνει να αναιρέσει τις αντιρρήσεις για την Πανορθόδοξη Σύνοδο και τον Οικουμενισμό που εκφράζουν Ορθόδοξες Εκκλησίες, μεγάλος αριθμός ιεραρχών και πλήθος κληρικών, μοναχών και λαικών.

Αντί για θεολογικά επιχειρήματα, όμως, η συνέντευξη είναι γεμάτη χαρακτηρισμούς και συνθήματα. Και τι δεν λέγει για τους αντιοικουμενιστές ο Σεβ. Μεσσηνίας! Τους κατηγορεί για σεχταρισμό, για αντιδυτικό πνεύμα και ταυτόχρονα τους παρουσιάζει σαν θύματα δυτικών επιδράσεων. Επιπλέον τους προσάπτει την κατηγορία ότι έχουν εμμονές που τους κληροδοτήθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα, για ακροδεξιούς εναγκαλισμούς κτλ.

Η ανοίκεια στάση του Σεβ. κ. Σαββάτου ερμηνεύεται ως απόδειξη ότι οι οικουμενιστές έχασαν το παιγνίδι θεολογικά κάτω από το βάρος των συντριπτικών χτυπημάτων που κατάφεραν εναντίον τους οι αντιοικουμενιστές.

Ως εκ τούτου στον Σεβ. Μεσσηνίας -όπως και στους λοιπούς Οικουμενιστές- δεν απομένει τίποτε άλλο παρά να προσπαθήσουν να εξουθενώσουν τους αντιοικουμενιστές με χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συνθήματα.

Ας δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι συκοφαντούμενοι και υβριζόμενοι. 

Έχει δημοσιευθεί ήδη αναιρετική εργασία του κ. Τσελεγγίδη για το υπόμνημα του Σεβ. Μεσσηνίας που απέστειλε προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και προς τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Πρόκειται για ένα καταπελτώδες κείμενο που συντρίβει ως σκεύη κεραμέως τις θέσεις του Σεβ. Μεσσηνίας. Ας ελπίσουμε ότι ο Σεβ. Ναυπάκτου ή ο π. Θεόδωρος Ζήσης ή ο κ. Τσελεγγίδης θα απαντήσουν στον Σεβ. Μεσσηνίας σε όσα αήθη διατυπώνει στη συνέντευξή του.  
πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ .
ΠΟΙΑΝ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ?
ASLAN