Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Περί Διώ(χ)την το ανάγνωσμα...

ΠΡΟΣ  π. ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΩΤΗ  τέως πρεσβύτερο Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονος Αθηνών.


Αν και δεν μας ενδιαφέρει να εμπλακούμε σε αντιπαραθέσεις,
η παράγκα μας πήρε θέση για τις φρικτές βλασφημίες στον γέροντα Σωφρόνιο , ωστόσο, δημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον κείμενο ώστε να διαπιστώσει ο καλόγνωμος αναγνώστης,  γενικά ,την «ποιότητα» του ανδρός…
Τρελογιάννης
   


Μας το έστειλε το mail υπογράφει ο Χρήστος 
Πάτερ Ιωάννη Διώτη  δια του περισπουδάστου δημοσιεύματός σου «Διαμαρτυρία 4-1-2013»  δυσανασχετείς από την αδικία που δοκιμάζεις απο τούς φίλους σου  δεσποτάδες Διονύσιο Κορίνθου  και Ναυπάκτου Ιερόθεο Βλάχο και την Ι. Σύνοδο  για κάτι πολύ απλό, επειδή δεν σου επέτρεψε ο Διονύσιος να  συμμετάσχεις σε μνημόσυνο φιλικού σου προσώπου που ετελέσθη στη μητρόπολή του.
   Θα μπορούσες  με αγαθό λογισμό να πεις ας ταπεινωθώ και ας υπακούσω στον επίσκοπο, απλό. Αντί να εξεγείρεσαι και να  κηρύττεις επανάσταση να συγκρίνεις το τεράστιο εγώ σου  να κραδαίνεις τις περγαμηνές και την αξιοσύνη σου φαρισαϊκώς  και να αναμετράς το ανάστημά σου δίπλα  στον επίσκοπο, που είναι  «τύπος Χριστού» να κρίνεις αποφάσεις της Ι. Συνόδου και να υπεραίρεσαι οικουμενικώς… και να απειλής με δικαστήρια  τον δέσποτα  και Σύνοδο  διότι  επί του ταπεινού  και αλάθητου προσώπου σου  κατελύθει όλο το πηδάλιο… και το Συνοδικό  σύστημα ………  
   Πάτερ Ιωάννη Διώτη  αν η μνήμη σε  βοηθά, γύρισε πίσω στην δεκαετία του  (1990-2000) - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΙΘΗΣ - και θυμήσου    την στρατευμένη πένα σου  που ξερνούσε φαρμάκι εναντίον   ΤΩΝ  ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΩΝ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ  ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ και του  κατά πάντα  ΑΓΙΟΥ  και πεφιλημένου του Λαού και του Θεού  ΘΕΟΛΟΓΟΥ   Μητροπολίτου Λαρίσης  που διεκδικούσαν  μοναδικά. 
Εσύ  άγνωστος  και έχοντας βαθιά άγνοια  στα περί  της    Λαρίσης, αναμίχτηκες, συμμάχησες  και συστρατεύτηκες  με την  σκοτεινή  σπείρα του τότε αρχιεπισκόπου   Σεραφείμ Τίκκα υπηρέτησες και  υποστήριζες με κείμενά σου,  μνημεία αδικίας, επενδύοντας «ιεροκανονικώς»  όλες τις  φρυκτές  ανομίες τους.  Η σπείρα αυτή ταλανίζει διαβρωτικά  την Εκκλησία μέχρι σήμερον.
 Στήριξες  τους μοιχεπιβάτες  για δεσποτάδες στη Λάρισα, Δημήτριο Μπεκιάρη-Μαυρογόνατο  και τον  εμπαθέστατο αρβανίτη  Ιγνάτιο  Λάππα   αμφότεροι  συναγελαζόμενα  τέκνα του Σεραφείμ.
Θυμάσαι  π.  Ιωάννη Διώτη τα διαστρεβλωτικά, προπαγανδιστικά  και πικρόχολα δημοσιεύματά σου σε εντεταλμένες φυλλάδες, μίσθαρνα όργανα των σκοτεινών κύκλων  της παραπληροφόρησης  της Λαρίσης  με τους οποίους συμμάχησες  κατά της τοπικής εκκλησίας  για να στηρίξεις  τους ισχυρούς  ανωτέρω  μοιχεπιβάτες ;;;  Τότε  η αυθεντία σου διέταζε και επέβαλε  αναντιρρήτως τους μοιχεπιβάτες. Δημήτριο Μπεκιάρη-Μαυρογόνατο  και Ιγνάτιο Λάππα.
Αλήθεια  καμαρώνεις για τις υπηρεσίες σου αυτές;
Στρέψον την κεφαλήν σου πισώ και δες τα ερείπια του  έργου των μοιχεβατών  που εξετέθης και  στήριξες. Τα σκάνδαλα  που προεκλίθησαν περί αυτών υπερέβησαν τα όρια της πατρίδος μας…
     Τα  αιρετικά σου κείμενα δεν απέτρεψαν και δεν έκαμψαν  των αγώνα των Αγωνιζομένων Χριστιανών της Λαρίσης.  Ακόμα σήμερα αγωνίζονται   για Ελευθέρα και Ζώσα  Ορθόδοξη Εκκλησία και τα γεγονότα τους δικαιώνουν.
   Πάτερ Ιωάννη Διώτη,   γεύεσαι εμπειρίας ασήμαντης  αδικίας,  που εσύ πολλαπλασίως  επότισες  τον μακαριστό ΘΕΟΛΟΓΟ και σκανδάλισες την τοπική εκκλησία της Λαρίσης.  Δια των ενεργειών σου αυτών έτρωσες το κύρος σου ως θεολόγου και  ενέσπειρες  αμφιβολία  και επιφύλαξη για την ακρίβεια της ερμηνείας των πατερικών κειμένων των εκδοσεών σου, διέρρηξες δε τις επιδεικνυόμενες  περγαμηνές των   διακρίσεών σου και ταυτίστηκες με την ιδιότητα του  διαστρεβλωτού δημοσιογράφου.   
  Ανθρώπινα τα λάθη, επανορθώσατε  και αποκαταστήστε τα ημαρτημένα προς δόξαν Θεού.
Ως επίλογο δανειζόμαστε  επακριβώς  την παράγραφο από το έμπονο κειμενό σου:
   Δὲν ἐσεβάσθητε οὔτε τὴν ἡλικίαν μου. Ἡ λίαν προσβλητικὴ καὶ μειωτικὴ τῆς Ἱερατικῆς τιμῆς μου, τῆς προσωπικῆς μου ἀξιοπρεπείας, τοῦ οἰκογενειακοῦ μου κύρους καὶ τῆς ἐν τῇ κοινωνίᾳ ὑπολήψεώς μου ἀλγεινὴ καὶ προκλητικὴ συμπεριφορά σας ἐγένετο αἰτία νὰ ἐνθυμηθῶ πῶς ἤρχισεν ὁ Λυσίας τὸν λόγον του «Ὑπὲρ τοῦ ἀδυνάτου»:
«Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί· πρότερον γὰρ οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ’ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνὶ διὰ τοῦτον εἴληφα».
   Σχεδὸν ὀφείλω εὐγνωμοσύνην, ὦ βουλή, εἰς τὸν κατήγορον, ἐπειδὴ ἐδημιούργησεν αὐτὸν ἐδῶ τὸν δικαστικὸν ἀγῶνα. Προηγουμένως λοιπὸν δὲν εἶχον αἰτίαν διὰ νὰ ὁμιλήσω περὶ τοῦ βίου μου. Τώρα δέ, ἕνεκα αὐτοῦ, ἔχω λάβει τὴν εὐκαιρίαν αὐτήν.
 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέματα που πονάνε ! Η εκκλησιαστική μας ιστορία είναι γραμμένη μέ πόνο !

ΟΜΟΛΟΓΙΑ είπε...

Για τις "φρικτές βλασφημίες στον γέροντα Σωφρόνιο" πήρατε θέση, που, εν πάσει περιπτώσει, δεν έχει ακόμα αγιοκαταταχθεί από την Εκκλησία μας. Για το θλιβερό Αμέθυστο, που αποκαλεί δεύτερης κατηγορίας άγιο και θλιβερό άγιο, τον άγιο Θεόδωρο το Στουδίτη, επίσημα αναγνωρισμενοι από την Εκκλησία και συγγραφέα εκατοντάδων ύμνων της Εκκλησίας μας θα πάρετε θέση;

Ανώνυμος είπε...

Καινούργια ανάρτηση του αμέθυστου για τον άγιο Θεόδωρο Στουδίτη του ΄΄αξιόπιστου ΄΄ Ι.Κ. , που αποδεικνύει οτι ο ΄΄θλιβερός ΄΄ άγιος ήταν φιλοπαπικός !

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

προς ομολογία :Με τον αμέθυστο συμμεριζόμαστε πολλές ανησυχίες και συμφωνούμε σε αρκετά ,για ότι κρίνουμε ως υπερβολικά ή διαφωνούμε, απλά ούτε αναδημοσιεύουμε ούτε ασχολούμαστε…με πόσα μπορεί να ασχοληθεί κάποιος !

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιωάννης πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του απ' ότι φαίνεται έχει πέσει σε πλάνη πιστεύει ότι η αγιότητα και πατερικοτητα σταμάτησε στον αγιο Ιωάννη των Δαμασκηνό ίσως δεν γνωρίζει την θεολογία των μετέπειτα πατέρων ή καλύτερα ότι η πατέρες και οι άγιοι συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας όσιος Πορφύριος, Παΐσιος , Ιάκωβος , Σωφρόνιος , Αμβρόσιος...

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ήσυχο τον μακαριστό γ. Σωφρόνιο. Μη σπιλώνετε την μνήμη του. Και οι λίθοι κεκράξονται!

Ανώνυμος είπε...


Γιατί ανακινήσατε το θέμα; Δεν ξέρετε την αγάπη του κόσμου προς τον μακαριστό γέροντα Σωφρόνιο; Η "Κατάνυξις" αναρτώντας την απάντηση του πατρός Διώτου, δέχτηκε τις διαμαρτυρίες των αναγνωστών της.Ομοίως και τα άλλα ιστολόγια.

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι και να καταφεύγει ο amethystos στους υποστηρικτές του όντως αγίου Θεολόγου Λαρίσης για να απαξιώσει τον π.Ιωάννη Διώτη! Ξέχασε τι έγραφε παλαιότερα για αυτούς;
Υ.Γ. Ο π.Ιωάννης πάντα καταδίκαζε το φρικαλέο έγκλημα της σφαγής των δώδεκα μητροπολιτών. Υπάρχουν σχετικά γραπτά του. Διαφώνησε, όμως, με τη μορφή που είχε πάρει ο αγώνας αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Η περίπτωση του "διπλού", όπως το περιγράφουν κάποιοι, μοναστηριού του Essex και τους κανόνες καταστρατηγεί και σκανδαλισμό ψυχών προκαλεί. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

http://orthodox-voice.blogspot.gr/2012/07/34.html
Αμέθυστοι και Τρελογιάννηδες για σοβαρευθείτε λιγάκι!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβαμε την λογική σας κ. Ιστολόγε της "Ομολογίας"! Αν ο "Αμέθυστος" λέγοντας αυτά γίνετε βλάσφημος, νομιμοποιείστε και εσείς να γίνετε;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η μονή του ESSEX απέστειλε ομιλήτρια τη μοναχή Μαγδαληνή στο οικουμενιστικό συμπόσιο στο ΒΟSE.

Ανώνυμος είπε...

Ο Οδυσσέας ωρύεται αν του θίξεις τον π. Ε. Τρικαμηνά, και καλά κάνει. Από την άλλη, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να δημοσιεύει ύβρεις για τον γ. Σωφρόνιο. Δεν γνώριζε ότι θα προκαλέσει τον κόσμo; Ευτυχώς που το άλλο ιστολόγιο διαφώνησε με την αψυχολόγητη ενέργεια της "Ομολογίας".

Ανώνυμος είπε...

Ανων. 4:05 μ.μ.
Δεν συμφωνούσε ούτε ο Γέροντας, ήταν μια προσωρινή λύση ανάγκης. Ο π. Θ. Βαμβίνης το εξηγεί στο βιβλίο του "Σχόλια σε μια θεολογική τραγωδία". Θα πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός για να μην δίνονται δικαιώματα επιθέσεων στον Γέροντα με αυτό το πρόσχημα.

Ανων. 5:57 μ.μ.
Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του χριστιανικού κόσμου είτε έχει υποκύψει στον Οικουμενισμό, είτε θα υποκύψει. Η μονή Έσσεξ ίσως είναι και αυτή σε αυτό τον δρόμο. Αυτό όμως δεν σχετίζεται με τον Γέροντα.