Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ερχεται η ελληνική «ασπιρίνη»

Βασίζεται στο φασκόμηλο,στο δίκταμο, στο θυμάρι και το περίφημο ελαιόλαδο που παράγεται στην Κρήτη!
Πρεμιέρα... στα ράφια των φαρμακείων θα κάνει, το επόμενο διάστημα, η κρητική ασπιρίνη, που έχει ως βάση το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το περίφημο ελαιόλαδο του νησιού, και αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση στον τομέα της υγείας. Το προϊόν είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας της ομάδας των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Λιονή, Ηλία Καστανά και Στέργιου Πυρίντσου, με τη συνεργασία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της φαρμακοβιομηχανίας Gallenica.

Το προϊόν έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης.

Αναλγητικές ιδιότητες
Επίσης, δρα ως αντιπυρετικό, προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και έχει αναλγητικές ιδιότητες (eyclub). Σημειώνεται ότι τα τρία μοναδικά θεραπευτικά βότανα της Κρήτης, το δίκταμο, το θυμάρι και το φασκόμηλο, καθώς και το διάσημο κρητικό ελαιόλαδο, αποτελούν τη βάση του προϊόντος, που είναι συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού, σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές, όταν κάποιος υπέφερε από κρυολόγημα. Η επιτυχία του ελληνικού σκευάσματος θα φέρει επανάσταση και στην ελληνική γεωργία, με τη συστηματική βοτανοκαλλιέργεια, καθώς με τις εξαγωγές θα απαιτούνται πλέον τεράστιες ποσότητες των βοτάνων-συστατικών της κρητικής ασπιρίνης.

Ρίτα Μελά

Δεν υπάρχουν σχόλια: