Συνταγή-εκτέλεση-φωτογραφίες: Μαρία
Αυτά τα νόστιμα σοκολατάκια δεν θα σας κοστίσουν πολύ, δεν θα σας πάρουν πολύ χρόνο και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους ακόμα και σε καλεσμένους που σνομπάρουν τα νηστίσιμα κεράσματα!
Κομματιάζουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε τα μικρά κομμάτια της με τη φλούδα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά, και τη βάζουμε
α) σε μπεν μαρί, δηλ. σε μεταλλικό κατσαρολάκι μέσα σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει
β) ή σε αντικολλητικό ταψάκι που βάζουμε στο φούρνο για μερικά λεπτά, ώσπου να λιώσει καλά το μείγμα.
Σε κάθε περίπτωση, ανακατεύουμε πάααρα πολύ καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Στη συνέχεια έχουμε 2 επιλογές:
α) Ρίχνουμε τα ψημένα αμύγδαλα στο μείγμα και ανακατεύουμε
β) Στρώνουμε τα αμύγδαλα ανά δύο σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αν επιλέξουμε να ρίξουμε απευθείας τα αμύγδαλα στο μείγμα, τότε τα ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε από το μείγμα κουταλιές, που αδειάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αν επιλέξουμε να στρώσουμε τα αμύγδαλα στο ταψάκι, τότε αδειάζουμε μια κουταλιά λιωμένης σοκολάτας πάνω σε κάθε δύο αμύγδαλα. Προσωπικά προτιμώ τη 2η μέθοδο γιατί μου αρέσει να έχω πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, κι όχι κάποια σοκολατάκια με τρία αμύγδαλα και άλλα μόνο με ένα, όπως συμβαίνει με την 1η μέθοδο.
Σε κάθε περίπτωση, όταν φτιάξουμε όλα τα σοκολατάκια αφήνουμε να χλιαρύνουν κι ύστερα βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο να σφίξουν πολύ καλά. Όταν κρυώσουν, τα τυλίγουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο και τα φυλάμε σε δοχείο της αρεσκείας μας.
Τα σοκολατάκια που έγιναν με την 1η μέθοδο θα μοιάζουν αρκετά ανομοιογενή, όπως αυτά που, όπως βλέπετε, έχουν διαφορετικό αριθμό αμυγδάλων το καθένα:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν τύχει και κάποια σοκολατάκια μείνουν πάνω από 3 μέρες, θα παρατηρήσετε στην επιφάνειά τους μια αλλοίωση όπως στην παρακάτω φωτογραφία:
Μου έχουν πει ότι αυτό συμβαίνει επειδή «βγάζουν» τον αέρα που εισχώρησε όταν ανακατεύαμε τη λιωμένη σοκολάτα. Πάντως, αυτή η αλλοίωση δεν σημαίνει ότι χάλασαν ούτε επηρεάζει τη γεύση τους, που παραμένει καταπληκτική!
Καλή επιτυχία!
πηγή
Αυτά τα νόστιμα σοκολατάκια δεν θα σας κοστίσουν πολύ, δεν θα σας πάρουν πολύ χρόνο και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους ακόμα και σε καλεσμένους που σνομπάρουν τα νηστίσιμα κεράσματα!
Υλικά (για 50-51 σοκολατάκια)
- 600 γραμμάρια σοκολάτα υγείας (χρησιμοποίησα μάρκα του σούπερ-μάρκετ που είναι πολύ φτηνή και η κάθε συσκευασία ζυγίζει 100 γραμμάρια)
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Τριμμένο τζίντζερ
- Τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς να
ψηθούν για 6-10 λεπτά. Προσωπικά χρησιμοποιώ αντικολλητικό ταψάκι.Κομματιάζουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε τα μικρά κομμάτια της με τη φλούδα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά, και τη βάζουμε
α) σε μπεν μαρί, δηλ. σε μεταλλικό κατσαρολάκι μέσα σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει
β) ή σε αντικολλητικό ταψάκι που βάζουμε στο φούρνο για μερικά λεπτά, ώσπου να λιώσει καλά το μείγμα.
Σε κάθε περίπτωση, ανακατεύουμε πάααρα πολύ καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Στη συνέχεια έχουμε 2 επιλογές:
α) Ρίχνουμε τα ψημένα αμύγδαλα στο μείγμα και ανακατεύουμε
β) Στρώνουμε τα αμύγδαλα ανά δύο σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αν επιλέξουμε να ρίξουμε απευθείας τα αμύγδαλα στο μείγμα, τότε τα ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε από το μείγμα κουταλιές, που αδειάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αν επιλέξουμε να στρώσουμε τα αμύγδαλα στο ταψάκι, τότε αδειάζουμε μια κουταλιά λιωμένης σοκολάτας πάνω σε κάθε δύο αμύγδαλα. Προσωπικά προτιμώ τη 2η μέθοδο γιατί μου αρέσει να έχω πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, κι όχι κάποια σοκολατάκια με τρία αμύγδαλα και άλλα μόνο με ένα, όπως συμβαίνει με την 1η μέθοδο.
Σε κάθε περίπτωση, όταν φτιάξουμε όλα τα σοκολατάκια αφήνουμε να χλιαρύνουν κι ύστερα βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο να σφίξουν πολύ καλά. Όταν κρυώσουν, τα τυλίγουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο και τα φυλάμε σε δοχείο της αρεσκείας μας.
Τα σοκολατάκια που έγιναν με την 1η μέθοδο θα μοιάζουν αρκετά ανομοιογενή, όπως αυτά που, όπως βλέπετε, έχουν διαφορετικό αριθμό αμυγδάλων το καθένα:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν τύχει και κάποια σοκολατάκια μείνουν πάνω από 3 μέρες, θα παρατηρήσετε στην επιφάνειά τους μια αλλοίωση όπως στην παρακάτω φωτογραφία:
Μου έχουν πει ότι αυτό συμβαίνει επειδή «βγάζουν» τον αέρα που εισχώρησε όταν ανακατεύαμε τη λιωμένη σοκολάτα. Πάντως, αυτή η αλλοίωση δεν σημαίνει ότι χάλασαν ούτε επηρεάζει τη γεύση τους, που παραμένει καταπληκτική!
Καλή επιτυχία!
πηγή
2 σχόλια:
Καλο ειναι οταν Νηστευουμε να Ειμαστε Εγκρατεις και στα Γλυκα, Ειδικα εαν μας Αρεσει και η Σοκολατα,Μαρια μου και ας ειναι και Κακαο, τα Γλυκα και απο Πλευρας Υγειας δεν Κανουνε Καλο, Περα απο την Νηστεια, Φαε Κατι που να Αξιζει ,που Κανει Καλο στην Υγεια σου.Το να Φαω Γλυκο Εστω και Νηστισιμο,Οταν ειμαι Τοσο Γλυκαντζου,δεν ειναι Εγκρατεια, δεν Κανω Νηστεια,Αλλα Αναπαυση του Λογισμου, αυτο Θελει και ο Πονηρος,Εγκρατεια και στα Νηστησιμα Γλυκα και εαν δεν Μπορω Χωρις Γλυκο, Νηστεια και στα Νηστησιμα Γλυκα,αυτο ειναι Πραγματικη Νηστεια.ο Λογισμος δεν Πρεπει να Αναπαυεται.
Κ.
Καλο Είναι Να Είναι Και Το Ματι μας Νηστισιμο Κ!
ΤΟΣΟ δε νηστισιμο ώστε να μη μεροληπτεί...
εάν λοιπον ειστε τοσο ακριβης στο νομο και μεροληπτείτε ,κοινως κανετε πονηρες σκεψεις για καποιους ,ενώ δεν γνωρίζετε στην πραγματικοτητα ,τοτε αμαρτανετε διοτι και εσεις γινεστε παραβατης του Νομου.
ο ανθρωπος δικαιώνεται από τα εργα της πιστεως.Οποιος ξερει δε να κανει το καλο και δεν το κανει αμαρτανει.
ακομα δε και η πορνη Ρααβ από τα εργα της δικαιωθηκε επειδή βοηθησε τους κατασκοπους να φυγουν από άλλο δρομο.
οσον αφορα για το γλυκο της Μαριας...
κάθε καλη προσφορα είναι και κάθε τελειο δωρο εξ ανωθεν ερχεται...διοτι και στις Μονες το λουκουμι και το νερακι η το ζελεδακι ακομα και γλυκο σαμαλι προσφερουν στο Ορος μετα το φαγητο,δεν εχει διαφορα από το σοκολατακιεαν αυτό είναι νηστησιμο και δεν εχει προσμιξεις με γαλα κλπ.
εάν λοιπον πραγματικη νηστεια είναι ο λογισμος ο δικος σας γιατι μεροληπτείτε για τον λογισμο του αλλου΄?
στην εκκλησια εορταζε ο παπας μας και μετα τη λειτουργια μας εκερασε ολους νηστισιμο γλυκο...
είναι η δεν είναι προσφορα αγαπης προς το ποιμνιο?
καλα να ειστε!πην
Δημοσίευση σχολίου