Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κρεµ µπρυλέ µε σύκο

Η κρεµ µπρυλέ απαιτεί άµεσο σερβίρισµα. Διατηρήστε τα µπολ µε την κρέµα στο ψυγείο και καραµελώστε την επιφάνειά της την τελευταία στιγµή
Κρεµ µπρυλέ µε σύκο
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου



 
ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικά πυρίµαχα φορµάκια διαµέτρου 8 εκ.)
1 λίτρο κρέµα γάλακτος
120 γρ. λευκή ζάχαρη                                       
Aντί για μαρμελάδα ή πούλπα σύκου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο πουρέ σύκου, που θα βρείτε σε επιλεγμένα σουπερμάρκετ. Αν δεν έχετε καμινέτο, ανάψτε το γκριλ του φούρνου στο τέρμα ώσπου να κάψει καλά και βάλτε τις κρέμες για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
9 αβγά, τους κρόκους
100 γρ. µαρµελάδα σύκο ή 150 γρ. πούλπα σύκου (καθαρισµένα σύκα, χτυπηµένα στο multi)
1 φλ. καστανή ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε τη µισή κρέµα γάλακτος µε τη λευκή ζάχαρη και ανακατεύουµε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα µπολ χτυπάµε ελαφρά τα αβγά µε την υπόλοιπη κρέµα και στη συνέχεια ρίχνουµε το ζεστό µείγµα στο µπολ µε το κρύο. Προσθέτουµε τη µαρµελάδα ή την πούλπα σύκου, οµογενοποιούµε και γεµίζουµε µε το µείγµα τα πυρίµαχα φορµάκια.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 100°C, στον αέρα. Βάζουµε τα πυρίµαχα σκεύη σε βαθύ ταψί µε νερό ως τη µέση (µπεν µαρί). Ψήνουµε για περίπου 1 ώρα.
Αφού κρυώσουν καλά, πασπαλίζουµε την επιφάνειά τους µε καστανή ζάχαρη και µε ένα καµινέτο την καίµε µέχρι να καραµελώσει.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: