Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ



Ποιός θά τό περίμενε στ’αλήθεια, τό ιερό Γερόντιο τής παραθρησκευτικής οργανώσεως τού Καντιώτη, ο Σωτηρόπουλος, ότι θά έφτανε τή δόξα τού Άρειου καί τού Νεστόριου. Ότι αυτός ο αναιδέστατος θα «ταπείνωνε» τόσο πολύ τήν Θεοτόκο.  Διότι σύμφωνα μέ τίς θεωρίες του η Παναγία μας δέν είναι Θεοτόκος. Καί ο Ιησούς Χριστός δέν είναι Θεάνθρωπος, ο Σωτήρας μας. «Tὸ Σῶμα καὶ τὸ Aἷμα τοῦ Xριστοῦ εἶνε στοιχεῖα κτιστά, δημιουργημένα, ὄχι ἄκτιστα». Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ. Εδώ αποκαλύπτεται η κενοδοξία μιάς ολόκληρης ζωής. Ό,τι έχει συγκεντρωθεί στή ζωή, η κενοδοξία τούς δίνει μιά καί τά γκρεμίζει.


Από τήν Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο υπάρχει η φράση : «Εν δύο φύσεσιν ασυγχύτως, ατρέπτως, αδιαιρέτως, αχωρίστως». Η ανθρώπινη φύση ως ανυπόστατη υπήρξε στήν υπόσταση τού Λόγου καί έγινε καί αυτή φύση Του, όπως είναι η Θεότης . Ιωάν. Δαμασκηνού Έκδ. Ακρ. Ορθ. Πίστεως, 3.,11 PG 94, 1024 AB.


Η ανθρώπινη φύση, τήν οποία προσέλαβε ο Λόγος, δέν είναι ιδιοσύστατη υπόσταση, υφιστάμενη καθ’εαυτή. Έχει ως υπόσταση από τήν αρχή τής πρόσληψής της στή μήτρα τής Παναγίας τήν υπόσταση τού Λόγου. Έτσι οι δύο φύσεις δέν κάνουν δύο πρόσωπα ή δύο Υϊούς, ένας είναι ο Υϊός, τού Πατέρα πού είναι γέννημα αΐδιο καί ο ίδιος γίνεται μέ ΄την πρόσληψη τής ανθρώπινης φύσης Υϊός τής Παναγίας. Υπάρχει μία υπόσταση πού είναι φορέας δύο φύσεων. Η ένωση τούτη καλείται υποστατική. Σέ αντίθεση μέτήν ένωση τών δύο υποστάσεων κατά τον Νεστόριο η οποία έγινε σέ μιά σχέση συνάφειας, ηθικής καί βουλητικής . Ματσούκας  Δογματική Τόμος 2 σελ 263.


Η πνευματική όρασις είναι η θεωρία.


Καί όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο φίλος Οδυσσέας, τό Σώμα καί τό Αίμα τού Κυρίου είναι Άκτιστα : "Πως θειου Σωματος και Αιματος, ο πηλος μετεχω και αφθαρτοποιουμαι;"."οις ζωουται και θεουται πας ο τρωγων σε και πινων εξ ειλικρινους καρδιας", "Θεου το σωμα και θεοι με και τρεφει, θεοι το πνευμα, τον δε νουν τρεφει ξενως".


Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ! Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ.

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΓΑΚΗΣ είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΤΙ Ο ΄΄ΤΡΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗΣ΄΄ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΠΟΤΕ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ,ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΔΕΛΦΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΄΄ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ΄΄(ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ), ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΧΕΙ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡ΄ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ. ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ ΄΄ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ΄΄(Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΘΥΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ)..-- ΄Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΤΟ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΕΙΝΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ.-