Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 πράσα
1 πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
1 φλιτζάνι αρακά
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Αγοράζουμε φύλλο της αρεσκείας μας ή φτιάχνουμε.
Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Βράζουμε τον αρακά μαζί με το καλαμπόκι, στο μεταξύ σε μιά κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, αφού τα έχουμε κόψει σε φετούλες και με λίγο νεράκι τα μαραίνουμε.
Αφού βράσουν τα λαχανικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα σκεύος αρκετά μεγάλο και βαθύ, βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, στην αναλογία που επιθυμούμε.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λάδι (ωμό).
Τα ανακατεύουμε και στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί αφού τα βουτυρώσουμε.
Μετά ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω τα υπόλοιπα βουτυρομένα φύλλα.
Τέλος πασπαλίζουμε τη πίτα με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για μία ώρα.
Καλή σας όρεξη!
πηγή
1 σχόλιο:
Υπέροχη Πίτα.Ξεχωρίστη από Άλλες.
Δημοσίευση σχολίου