Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Πατατούλες ψητές στο λαδόχαρτο

Εύκολο, γρήγορο, μα πάνω από όλα γευστικότατο! Ενα πιάτο με πατάτες που μπορείτε να απολαύσετε ως συνοδευτικό, αλλά και ως κυρίως, μαζί με μια πράσινη σαλάτα.



ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)


► 1 κιλό πατάτες μικρές, φρέσκες, με διάμετρο 5-7 εκ.

► 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

► 1 κεφάλι σκόρδο, με το φλούδι κομμένο οριζόντια στη μέση, μπόλικο αλάτι και πιπέρι

► 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο

► 2-3 κλωνάρια θυμάρι ή ρίγανη

► 1-2 κλωνάρια φασκόμηλο

► 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Πλύντε τις πατάτες με χλιαρό νερό και βούρτσα, στραγγίστε και στεγνώστε τες με χαρτί. Βάλτε σε μεγάλη γαβάθα και προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο, που θα το κόψετε σε διπλάσιο μέγεθος από το ταψί.

Διπλώστε το λαδόχαρτο για να σκεπάσετε τις πατάτες και γυρίστε τις άκρες για να τις κλείσετε μέσα. Ψήστε 40-45 λεπτά. Το χαρτί θα φουσκώσει και θα ροδίσει, μπορεί να ανοίξει λίγο· δεν πειράζει.

Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο και αφήστε στο λαδόχαρτο 10 λεπτά. Ανοίξτε το πακέτο, πασπαλίστε με το μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε αμέσως, από το λαδόχαρτο.

πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να το Φτιάξεις,το Έχω Φτιάξει Πολλές Φορές, Όντως Ένα Φαγητό Λουκούμι στην Κυριολεξία .Από τα Αγαπημένα μου.