Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχει Κύπρος, λέει ο Ερντογάν

Το ποστ αφιερωμένο σε όσους πίστευαν στο σχέδιο Ανάν. Διότι η συμπεριφορά που δείχνει τώρα ο Ερντογάν θα ήταν και η συμπεριφορά των Τούρκων αν περνούσε το σχέδιο. Δηλαδή αφου διαλυόταν η Κυπριακή Δημοκρατία, μετά επικαλούμενοι οι Τουρκαλάδες χίλιους δυο λόγους θα αρνούνταν να απομακρύνουν το στρατό και να παραδώσουν τα εδάφη. Προς γνώση και συμμόρφωση.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην προκλητική ομιλία του μετά την «παρέλαση», μας υπέδειξε να κοιτάξουμε τα χάλια μας.

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ

Με απειλές και δηλώσεις γεμάτες επιθετικότητα συνέχισε την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ομιλία του μετά την «παρέλαση» για τους εορτασμούς της εισβολής, επανέλαβε τις προχθεσινές δηλώσεις του, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει χώρα που λέγεται Κύπρος, αλλά «ε/κ διοίκηση» και «ΤΔΒΚ». Ακόμη, τόνισε πως «οι Ε/κ που είπαν όχι στο σχέδιο Ανάν επιβραβεύθηκαν, ενώ οι Τ/κ που είπαν ναι, τιμωρήθηκαν» και ότι παρά την αδικία αυτή η τ/κ πλευρά επιδιώκει λύση. Πλέον, είπε χαρακτηριστικά, το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς την πλευρά μας, μας υπέδειξε να αφήσουμε κατά μέρος τις αστήρικτες ανησυχίες μας και κάλεσε την Εκκλησία του «Νότου», όπως προκλητικά χαρακτήρισε την Εκκλησία της Κύπρου, εμμέσως, να πάψει τις αντιδράσεις για το ρεύμα. Μας υπέδειξε, ακόμη, ότι τα προβλήματά μας είναι στο εσωτερικό μας και ότι οι Τούρκοι δεν βλάπτουν, υποδεικνύοντάς μας, και πάλι έμμεσα, να κοιτάξουμε πρώτα τα χάλια μας και μετά να αντιδρούμε.

Μιλώντας μετά το πέρας των «επίσημων εορτασμών» του ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα αδέλφια του, όπως αποκάλεσε τους Τουρκοκύπριους, και σχολιάζοντας τις εναντίον του διαδηλώσεις, είπε πως «οι περιθωριακές ομάδες δεν σας ταιριάζουν». Σας ταιριάζουν μεγάλες σκέψεις, τους υπέδειξε. Θα συνεχίσουμε, τόνισε, με την ίδια αποφασιστικότητα τη σχέση μητέρας πατρίδας - παιδιού. «Οι προσπάθειες περιθωριακών ομάδων δεν μπορούν να το χαλάσουν αυτό και τα αδέρφια μου της ΤΔΒΚ δεν πρέπει να παίξουν αυτό το παιχνίδι», συνέχισε.


η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: