Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σίγησε το σαξόφωνο του Κλάρενς Κλέμονς


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε ο σαξοφωνίστας της E Street Band, του συγκροτήματος του Bruce Springsteen, Clarence Clemons, η «Big man» (μεγάλος άντρας) όπως ήταν το παρατσούκλι του.


O πληθωρικός μουσικός αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας και η κατάσταση του επιβαρύνθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από λίγες ημέρες.

Ο Clemons ήταν επί 40 και πλέον χρόνια βασικός συνεργάτης και φίλος του Springsteen και ήταν η ψυχή του συγκροτήματος που συνοδεύει τον Αμερικανό τραγουδιστή στις εμφανίσεις του. Στη δεκαετία του '80 είχε ηχογραφήσει και ένα άλμπουμ μόνος του, από το οποίο είχε ξεχωρίσει το τραγούδι You're a friend of mine.

Για τεράστια απώλεια έκανε λόγο ο Springsteen. Ο Δεκέμβριος του 2010 ήταν η τελευταία φορά που οι δύο άνδρες είχαν μοιραστεί τη σκηνή για μια ηχογράφηση, ενώ μπροστά στο κοινό στις 22 Νοέμβρη του 2009.

Η ανακοίνωση του Springsteen:

"Ο Κλάρενς έζησε μια υπέροχη ζωή. Κουβαλούσε μαζί του αγάπη για τους ανθρώπους, η οποία τους έκανε να τον αγαπούν. Δημιούργησε μια θαυμαστή και μεγάλη οικογένεια. Αγαπούσε το σαξόφωνο, το κοινό μας και έδινε τα πάντα κάθε φορά που ανέβαινε στη σκηνή. Η απώλεια του είναι τεράστια και είμαστε ευγνώμονες και τυχεροί που τον γνωρίσαμε και καθήσαμε δίπλα του για περίπου 40 χρόνια. Ήταν ο καλύτερος μου φίλος, ο συνεργάτης μου και με τον Κλάρενς στο πλευρό μου, η μπάντα και εγώ μπορούσαμε να πούμε μια ιστορία πολύ βαθύτερη, από αυτές που περιέχονταν στην μουσική μας. Η ζωή του, η μνήμη του και η αάπη του θα ζουν μέσα σε αυτή την ιστορία και στη μπάντα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: