Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο Μητροπολίτης πρώην Κισσάμου & Σελίνου Ειρηναίος – ένας αυθεντικός φορέας της ησυχαστικής πνευματικής παράδοσης !

«Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι όταν ομιλούμε για τα ελληνικά πράγματα όλοι αναφέρονται στα οικονομικά. Σπάνια ομιλούν οι άνθρωποι αυτοί για την πνευματική κατάσταση ενός τόπου. Διότι ένας λαός ο οποίος είναι ηθικά χρεοκοπημένος, και οικονομικά είναι χρεοκοπημένος.»

Ο Μητροπολίτης πρώην Κισσάμου & Σελίνου Ειρηναίος – ένας αυθεντικός φορέας της ησυχαστικής πνευματικής παράδοσης αυτού του τόπου – αποκαθιστά την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή αυτής της παράδοσης, μέσα στην πορεία της Ιστορίας μας.
Είναι μια συνέντευξη που δόθηκε το 1989, στον τότε πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς (και νυν Μητροπολίτη Δημητριάδος) π. Ιγνάτιο, για τον τηλεοπτικό σταθμό New Channel.
– Τι θα είχατε να πείτε στους πολιτικούς; «Δεν θέλω να κατηγορήσω κανένα, αλλά, όλοι υπόσχονται παροχές. Παροχές. Δεν υπόσχονται αρχές… Θα έπρεπε οι άνθρωποί μας να πούνε, καλά, ν’ ανεβάσομε το μεροκάμματο, αλλά πρέπει να μάθουμε να είμεθα και τίμιοι άνθρωποι, να είμεθα εργατικοί άνθρωποι. Δεν μπορούμε να παιδαγωγούμε έναν λαό δίνοντάς του μονάχα χρήματα.»

Ο Μητρ. Ειρηναίος «απαντά» στον σημερινό Στ. Ράμφο, 22 χρόνια πριν from Αντίφωνο on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: