Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Απογραφή για τη δημιουργία ολοκληρωτικού κράτους !!


Σε βάναυση παραβίαση των προσωπικών μας δεδομένων, αλλά και αποθήκευση πληροφοριών που ουδείς γνωρίζει πως θα χρησιμοποιηθούν, προχωρά η κυβέρνηση, με αρωγό την ένοχη σιωπή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων (κομματικό παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ;).

Συγκεκριμένα, οι πολίτες ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ σε «στριπτίζ», ενώπιον ατόμων που δεν γνωρίζουν, παραχωρώντας προσωπικές πληροφορίες και επιτρέποντας στον κάθε τυχόντα αλλά και στην Πολιτεία, να σκιαγραφήσει το προφίλ τους. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην απαρχή της δημιουργίας ενός ολοκληρωτικού κράτους.

Οι ερωτήσεις ξεκινούν από τις «ανέσεις» της κατοικίας του κάθε πολίτη, την «ενεργειακή» υποδομή του (τα περί βιομάζας, προκαλούν το γέλωτα), το αν οι ένοικοι κάνουν ανακύκλωση, το ποιοι φιλοξενήθηκαν πρόσφατα στην κατοικία, πληροφορίες για τα ταξίδια του καθενός (που και πότε), αλλά και για τυχόν διαμονή στο εσωτερικό/εξωτερικό, ο κυριότερος λόγος εγκατάστασης στην Ελλάδα (φτιαγμένο το δελτίο της απογραφής για τους αλλοδαπούς, αλλά παίρνει η μπάλα και τους Έλληνες).

Διαβάστε ερώτηση: ποια ήταν η κύρια ασχολία σας την εβδομάδα 3-9 Μαΐου 2011; Ήμαρτον! Και «ποια είναι η κύρια πηγή πόρων ζωής» (με την επισήμανση να δωθεί μια μόνο απάντηση); Και τι είδους τουαλέτα έχει ο ένοικος...

Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει την ευθύνη του για το τι και πως θα το πει στην άγνωστη ή στον άγνωστο που θα την ή θα τον επισκεφθεί. Η παραχώρηση πολλών «ευαίσθητων» πληροφοριών, μας καθιστά αυτόματα ευάλωτους σε πάσης φύσεως «έρευνες» πληθώρας αρχών, γύρω από το άτομό μας.

Στην εποχή, δε, που οι χάκερς κάνουν «πάρτι», παραβιάζοντας όλα τα λογισμικά ασφαλείας για πλάκα, η αποθήκευση των δεδομένων μας σε data bases, ακούγεται εξαιρετικά επίφοβη. Κάθε φορά και χειρότερα! Ας αναλογιστούμε πάντως τα παραπάνω και ας πράξουμε ανάλογα.

1 σχόλιο:

Θεόδωρος Εκκλησίαρχος είπε...

Και, φυσικά, δεν υπάρχει καταγραφή θρησκευτικών πεποιθήσεων...