Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Άγρια μανιτάρια στο τηγάνι



Συνταγή-: Ιωάννα

Υλικά:
-Διαλέγουμε 1/2 κιλό μανιτάρια (ποικιλία άγριων μανιταριών κατά προτίμηση)
-1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
-1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-1 ματσάκι σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
-1 ποτήρι κρασί
-λάδι (ελαιόλαδο καλύτερα)
-άνιθο και μαϊντανό (μαζί να γεμίζουν μισό φλιτζάνι τσαγιού)
-αλάτι κ πιπέρι
-1 κουταλιά της σούπας ρύζι γεμάτη

Εκτέλεση:

Βάζουμε πρώτα το κρεμμύδι να γυαλίσει στο λάδι σ’ ένα μεγάλο και αρκετά βαθύ τηγάνι. Κατα προτίμηση σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά. Και οι κατσαρόλες βολεύουν επίσης για τη συνταγή αυτή.

Προσθέτουμε τη πιπεριά και πάλι ανακατεύουμε.

Αφού περάσουν 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε. Αυτά σιγά σιγά βγάζουν το ζουμάκι τους και τα αφήνουμε έτσι για 5 λεπτά περίπου με ένα καπάκι να τα σκεπάζει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνιθο και το μαϊντανό και κάνουμε υπομονή άλλα 10 λεπτά περίπου. (ΑΝ θέλετε βάζετε άνιθο κ μαϊντανό ακόμη πιο αργά για να διατηρηθεί το άρωμά τους περισσότερο εφόσον με το ψήσιμο εξασθενεί συνήθως).

Αφού δείτε ότι στο τηγάνι το όλο μείγμα ‘κολυμπά’ σε ζουμάκι, προσθέτετε το ποτήρι κρασί, το σπανάκι και τη κουταλιά ρύζι. Σε 15-20 λεπτά περίπου είναι έτοιμο. Τα άγρια μανιτάρια έχουν ένα πολύ ωραίο και λεπτό άρωμα που δένει πολύ με το κρασί, γι’ αυτό φροντίστε το κρασί να είναι καλής ποιότητας και με καλό άρωμα & γεύση.
Το σπανάκι δεν είναι υποχρεωτικό, άλλα χόρτα που μπορούν να το αντικαταστήσουν είναι τα βλήτα, μαρούλια, αντίδια κ.τ.λ. Το λάχανο καλύτερα να το αποφύγετε.
Καλή επιτυχία!


πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο σαν Ιδέα!