Υλικά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
2 φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
2 κ.σ μαργαρίνη
Τρόπος μαγειρέματος
1. Βράσε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
2. Πρόσθεσε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα σου.
3. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα.
4. Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας.
5. Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσεις τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
6. Στη συνέχεια στρώσε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χάραξε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
7. Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις
Tips για αρχάριους: Ένα πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη θα σε βοηθήσει να στρώσεις το δεύτερο φύλλο πάνω από την κρέμα.
1 σχόλιο:
Από πότε το φύλλο σφολιάτας είναι νηστίσιμο; Η σφολιάτα γίνεται με βούτυρο.
Δημοσίευση σχολίου