Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πίτσα ....

αφράτη & μοσχομυριστή!!!








Υλικά:
Για την ζύμη:
μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακ. ξερή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1 κούπα καφέ νερό χλιαρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
extra ελαιόλαδο 1 ποτηράκι κρασιού
Για την γέμιση:
μισή δόση σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
1 ντομάτα κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
τυρί φέτα τριμμένο με τα χέρια (περίπου 400 γρ.)
πιπέρι
ρίγανη

Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο και ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το λάδι (την 1 κ.σ. μόνο) και το χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ζυμώνουμε με το λάδι το extra (1 ποτηράκι κρασιού) ελαφρά (ίσα να απορροφήσει το λάδι), αλείφουμε ένα ταψί (περίπου 30Χ40) με λίγο λάδι και στρώνουμε επάνω την ζύμη (δεν χρειάζετε πλάστης, ανοίγει πολύ εύκολα με τα χέρια)


Τώρα βάζουμε επάνω στην ζύμη την σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, την ντομάτα σε κομματάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την φέτα τριμμένη (με τα 2 μας χεράκια). Τέλος πιπέρι και ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 45 λεπτά.

Η πίτσα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: