Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κακαβιά με ντομάτα

img_1664_400Υλικά:

  • 1 κιλό διαφορα μικρά ψάρια (πέρκα, σκορπιούς, δρακαινες, χριστόψαρα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2- 3 κλωναρια σέλινο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα ωριμη
  • λίγο λάδι
  • χυμό 2 λεμονιών
  • αλάτι
  • Εκτέλεση:

mas_091_400Καθαρίζουμε τα ψάρια τα βάζουμε σε μπωλ με αλάτι και το χυμό του ενός λεμονιού και τα αφηνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για λίγη ωρα. Βράζουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι και χωρίς καθόλου αλάτι. Αφού βρασουν τα αφαιρούμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν χυλός. Βάζουμε τα ψάρια σε τουλπάνι ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα με τρυπητό μέσα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη μαρινάδα.

Βράζουμε περίπου 20′. Βγάζουμε τα ψάρια και ξεχωριζουμε τα πιο μεγαλα ωστε να τα καθαρισουμε. Τα υπολοιπα απλα τα στιβουμε με το τουλπάνι ή τα πιεζουμε στο τρυπητό μεσα στη σούπα και στη συνέχεια τα πεταμε. Αυτα που καθαρίσαμε, τα πιο μεγαλα, τα ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα. Προσθέτετουμε το χυλό των λαχανικών και το χυμό ενός ακομα λεμονιού και δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε. Βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σούπα.

πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία Συνταγή την Έχω Δοκιμάσει. Είναι Δυναμωτικό Φαγητό ότι Πρέπει για τον Χειμώνα Τώρα που Έχει Κρύα.