Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Πορτοκαλοσαλάτα


(Συνταγή Κέρκυρας)

Στην Κέρκυρα καλλιεργείται πολύ το πορτοκάλι. Ένας από τους Άγγλους διοικητές της επί Αγγλοκρατίας έφερε την πορτοκαλλιέργεια στην Κέρκυρα. Σε αυτόν οφείλεται και η ομώνυμη ποικιλία πορτοκαλιών Μέρλιν. Οι Κερκυραίοι την εποχή εκείνη το χρησιμοποίησαν ακόμα και στις σαλάτες τους. Έτσι λοιπόν προέκυψε τούτη η πεντανόστιμη πορτοκαλοσαλάτα που σερβίρεται μαζί με κρεμμύδι και μπόλικη πάπρικα σκόνη.

Υλικά για 1 σαλατιέρα

  • 4-5 μεγάλα πορτοκάλια ζουμερά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, κοκκινοπίπερο

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από το φλούδι τους κόβοντάς τα βαθιά να φανεί η σάρκα τους. Μετά τα κόβουμε σε κύβους.

Τα βάζουμε σε μπολ. Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού.

Τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι και με μπόλικο αλάτι και κοκκινοπίπερο. Απλή πλην πεντανόστιμη.

Πηγή

2 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Είναι όντως υπέροχη, δροσιστική και τονωτική!
Καλό μεσημέρι

Ανώνυμος είπε...

Καλή είναι.