Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Είμαστε όλοι τρομοκράτες...

Το αμερικανικό κατεστημένο χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την υποτιθέμενη απειλή της τρομοκρατίας, προκειμένου να αποστείλει τη κάθε δραστηριότητα των πολιτών στα λεγόμενα fusion centers* (κέντρα σύντηξης), τα οποία όμως ορίζουν ως τρομοκρατία ακόμη και τις ειρηνικές συγκεντρώσεις, τις διαμαρτυρίες, και τη κριτική κατά της κυβέρνησης. Σύμφωνα λοιπόν με τον κυβερνητικό ορισμό περί τρομοκρατίας, όλοι είναι εν δυνάμει τρομοκράτες.

Όπως αναφέρει η Washington Post, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας χτίζει έναν γιγάντιο μηχανισμό αποθήκευσης δεδομένων, που περιλαμβάνει όλα τα email που στέλνει κάποιος, όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται, και κάθε τηλεφωνική συνομιλία που κάνει, με σκοπό το δήθεν κυνήγι των τρομοκρατών.

Το πρόβλημα όμως είναι, πως με βάση τα διάφορα εγχειρίδια, τις οδηγίες κλπ. η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ως ενδείξεις τρομοκρατικής συμπεριφοράς τον πολιτικό ακτιβισμό, την έπαρση της αμερικανικής σημαίας, τα μπλουτζίν της Levis, τις υποβρύχιες καταδύσεις!!! και άλλες πολλές καθημερινές συμπεριφορές.

Ενθαρρύνοντας τον κόσμο να αναφέρει «ύποπτες συμπεριφορές» όπως οι πιο πάνω, οι αρμόδιοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη πολιτική διαφωνία, κάνοντας τον κόσμο να φοβάται να ασκήσει τα συνταγματικά του δικαιώματα, μη τυχόν και κάποιος γείτονας τους καρφώσει στις αρχές.

Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά από συμπεριφορές, δράσεις, και ενδιαφέροντα, τα οποία η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω των θεσμοθετημένων fusion centers που συλλέγουν παρόμοια στοιχεία, θεωρεί ως εν δυνάμει ενδείξεις τρομοκρατίας.

-Η επίδειξη αυτοκόλλητων ή άλλων φυλλαδίων κλπ. που σχετίζονται με κόμματα ελευθεριστών, ή ομάδων υπέρ του Συντάγματος κλπ.

-Η αντίθεση στην προτεινόμενη Ένωση Βορείου Αμερικής

-Η κατοχή χρυσού σε ράβδους

-Η επίδειξη ιστορικών αμερικανικών σημαιών

-Η αντίθεση στις εκτρώσεις

-Η συζήτηση για το ντοκιμαντέρ Zeitgeist

-Η υποστήριξη κάποιων συγκεκριμένων γερουσιαστών

Σύμφωνα με ένα προηγούμενο έγγραφο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, οι ακόλουθες συμπεριφορές, είναι επίσης ενδείξεις τρομοκρατικής συμπεριφοράς:

-Το ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των ζώων

-Η μοναχικότητα

-Οι πολλές αναφορές στα συνταγματικά δικαιώματα

-Η υπεράσπιση ή η υποστήριξη του αμερικανικού Συντάγματος

-Η άποψη ότι η οδήγηση αποτελεί δικαίωμα και όχι προνόμιο

-Η άρνηση επίδειξης στοιχείων ταυτότητας σε κάποιον φορέα εξουσίας

-Η απόπειρα να καταγραφούν οι ενέργειες της αστυνομίας

-Η φαλάκρα(!!!!)

Σύμφωνα με τους όρους που περιγράφει ένα φυλλάδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης του Τέξας, οι ακόλουθες συμπεριφορές είναι επίσης ενδεικτικές μιας εν δυνάμει τρομοκρατικής δράσης:

-Το να είσαι καλό παιδί

-Το να φοράς Levi jeans

-Το να επικοινωνείς κυρίως μέσω κινητού, email, και SMS

-Το να δείχνεις εμφανισιακά φυσιολογικός

-Το να νοικιάζεις αυτοκίνητο

-Το να μένεις σε ξενοδοχείο ή σε διαμέρισμα

-Το να νοικιάζεις αποθήκη

-Το να χρησιμοποιείς μετρητά σε αγορές μεγάλης αξίας

-Το να χρησιμοποιείς προπληρωμένες κάρτες κινητού, ή φορητό ασύρματο

-Το να έχεις μεγάλο αριθμό φαρμάκων, οινοπνεύματος, ή παιδικών τροφών

-Το να στηρίζεις κάποιο σκοπό, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, ή διαδηλώσεις

-Το να στηρίζεις κάποιο σκοπό μέσω ιστοσελίδων, πόστερ, φυλλαδίων, ή παράνομων εντύπων

-Το να έχεις φωτοτυπίες του διπλώματος, του διαβατηρίου, του πιστοποιητικού γέννησης, και της κάρτας κοινωνικής ασφάλισής σου

-Το να έχεις ή να αγοράζεις τεχνολογία GPS

-Το να περπατάς, ή να κάνεις ποδήλατο, ή να οδηγάς κοντά σε πιθανούς στόχους

-Το να φωτογραφίζεις πιθανούς στόχους, όπως γέφυρες, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, κυβερνητικά κτίρια, κλπ.

Σύμφωνα με ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της πολιτείας Βιρτζίνια, που χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό εργαλείο προκειμένου να μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να διακρίνουν τους τρομοκράτες, οι ακόλουθες συμπεριφορές είναι επικίνδυνες:

-Ο ακτιβισμός υπέρ της ιδιοκτησίας

-Η προσπάθεια επιρροής μιας κρατικής ή κοινωνικής πολιτικής

-Η υπονόμευση της εμπιστοσύνης στη κυβέρνησης

-Η χρησιμοποίηση μπλοκ ζωγραφικής, φωτογραφικής μηχανής, κιαλιών, ή εξοπλισμού καταδύσεων.

Όποιος κάνει κάτι από τα παραπάνω…. είναι τρομοκράτης. Το όνομά του θα είναι καταχωρημένο σε κάποια βάση δεδομένων κάπου, και καλά θα κάνουν οι γείτονές του να τον καταγγείλουν στις αρχές διότι νοίκιασε δωμάτιο ξενοδοχείου, χρησιμοποίησε μετρητά, και αγόρασε παιδικές τροφές.

Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο πρώην πράκτορας του FBI Michael German, η όλη ουσία πίσω από το πρόγραμμα «επιτήρηση της Αμερικής» έχει να κάνει περισσότερο με την αποτροπή των πολιτών από το να διαφωνούν, παρά με το να συλληφθούν κάποιοι πραγματικοί τρομοκράτες. «Η μεταχείριση των απλών πολιτών ως υπόπτων, πάει κόντρα στις βασικές αμερικανικές αρχές και αξίες… οι αρχές ήδη διαθέτουν όση ισχύ και εξουσία χρειάζονται, χωρίς να χρειάζεται να καταπατούν τα δικαιώματα όσων υποτίθεται ότι προστατεύουν», είπε ο Michael German.

Καλώς ήρθατε λοιπόν στις νέες ΗΠΑ, μια διεφθαρμένη και παρηκμασμένη μπανανία, όπου η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να κατασκοπεύει ο ένας τον άλλον, και όπου όλοι είναι εν δυνάμει τρομοκράτες όπως ακριβώς στο 1984 του Orwell. Και όπου όλοι όσοι δεν συμμορφώνονται και δεν επιδεικνύουν δουλοπρέπεια στο καθεστώς, θεωρούνται ύποπτοι.

S.A.-Prison Planet

*Το fusion center είναι ένα κέντρο αποτροπής και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Τα κέντρα αυτά δημιουργήθηκαν από κοινού μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τη περίοδο 2003-2007.

Τα κέντρα αυτά συλλέγουν πληροφορίες όχι μόνο από δημόσιους φορείς και αρχές αλλά και από ιδιώτες. Τον Ιούλιο του 2009, υπήρχαν 72 επίσημα τέτοια κέντρα. Πολλά από αυτά διαθέτουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές που δέχονται πληροφορίες από δημόσιους υπαλλήλους σχετικά με ύποπτες συμπεριφορές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: