Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Μετά την ομολογία Γιούνγκερ, έξοδος ή επαναδιαπραγμάτευση τώρα, διαφορετικά....

Καταλάβαμε άραγε τι είπε ο άνθρωπος αυτός, δηλαδή ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δεν είναι ένας τυχαίος ευρωπαίος πολιτικός, αλλά ο επικεφαλής του Eurogroup; Ήταν ο άνθρωπος που συναποφάσιζε μαζί με τους άλλους για το μέλλον της Ελλάδας, όταν εμείς οι πολίτες κοιμόμασταν το ύπνο του δικαίου. Όταν δηλαδή αυτοί που αποφάσιζαν γνώριζαν που οδηγούμαστε, αλλά συνέχισαν να μας δανείζουν προκειμένου να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Είπε λοιπόν: «Ήξερα ότι....
το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση» και συμπλήρωσε «Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα».

Γιατί λοιπόν δεν τα είπε αυτά δημόσια τότε ώστε να τα μάθουμε και εμείς, ο απλός λαός; Δεν ευθύνεται λοιπόν, τόσο αυτός όσο και οι άλλοι, για όλα αυτά που γίνονταν; Φυσικά και ευθύνονται όλοι τους, αλλά όπως κορόιδευαν τότε τους άσχετους και φοβισμένους πολιτικούς μας, έτσι τους δουλεύουν και τώρα, για να μην πούμε τίποτε άλλο.

Φυσικά η σωστή απάντηση είναι ότι, αυτοί τη δουλειά τους έκαναν. Τις οικονομίες τους ανέπτυσσαν και ας αφήσουμε κατά μέρος την κοινοτική αλληλεγγύη και άλλα τέτοια παραμύθια για τους αφελείς διεθνιστές. Όμως οι δικοί μας πολιτικοί τι έκαναν; Γιατί έπαιζαν αυτό το παιχνίδι πουλώντας φιλολαϊκότητα και αποφεύγοντας το πολιτικό κόστος; Γιατί δεν κοίταγαν το μέλλον της Ελλάδας;

Και καλά οι πολιτικοί. Όμως, γιατί δεν αντιδρούσαν τα πραγματικά αφεντικά του τόπου; δηλαδή οι κρατικοδίαιτοι πάτρωνες των πολιτικών; αφού έβλεπαν που οδηγούμαστε; Η απάντηση εδώ είναι ότι, η δική μας κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη δεν έχει ούτε δημοκρατική συνείδηση, ούτε διαθέτει κάν εθνική συνείδηση, όπως π.χ. έχει ο Γερμανός καπιταλιστής. Οι δικοί μας είναι οικονομικά παράσιτα και όχι δημιουργικοί καπιταλιστές. Θέλουν μόνο χρήμα, ανεξάρτητα από πού προέρχεται, δάνεια, φόροι, Έλληνα, Τούρκο, Σκοπιανό, Αλβανό κ.λ.π. Οι πραγματικές τους περιουσίες δεν είναι εδώ, είναι στο εξωτερικό.


Κανείς λοιπόν δεν μας ενημέρωνε ούτε μας ενημερώνει. Τα ΜΜΕ και τα τσοντοκάναλά τους θεοποιούσαν όποιον πολιτικό υφιστάμενο αύξανε τα πλούτη τους, ενώ εμάς μας είχαν και μας έχουν σε πνευματική και επομένως κοινωνική καταστολή.

Και φτάσαμε στο σήμερα.
Αφού λοιπόν η κυβέρνηση τα γνώριζε και τα γνωρίζει όλα αυτά, γιατί δεν διεκδίκησε και δεν διεκδικεί τη δίκαιη μεταχείριση της Ελλάδας από την ΕΕ, δείχνοντας τα κέρδη των κρατών της ΕΕ σε βάρος μας; Γιατί δεν απαιτεί κοινοτική αλληλεγγύη, διαφορετικά να εκθέσει την ΕΕ παγκοσμίως; Γιατί αποφάσισε χωρίς αντίσταση, να εξαθλιώσει το λαό προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ντόπιοι και ξένοι απατεώνες;

Μα είναι απλό.
Τον τόπο εξακολουθεί ακόμα να μην τον κυβερνά η πολιτική ηγεσία, αλλά οι κρατικοδίαιτοι πολιτικοί τους πάτρωνες, μέσω των ΜΜΕ τους, αυτοί δηλαδή που αποκάλεσε ο Καραμανλής νταβατζήδες, οι οποίοι και ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν, ακόμα και σήμερα μέσα στην κρίση, στο ακέραιο τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για την τύχη της χώρας, για το λαό και την εξαθλίωσή του. Αν δηλαδή το πρόβλημα του τόπου ήταν μόνο οι πολιτικοί, εύκολα θα το τακτοποιούσαμε. Όμως το πρόβλημα είναι η πνευματική καταστολή του λαού που εκπορεύεται από τα ΜΜΕ των κρατικοδίαιτων παρασίτων.

Επομένως η συνέχιση του μνημονίου, μετά και από αυτά που είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δεν είναι απλά λάθος, είναι κάτι πολύ χειρότερο και ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί.
Έξοδος ή επαναδιαπραγμάτευση τώρα.
Διαφορετικά, η λαϊκή τιμωρία θα είναι αμείλικτη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: