Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΝΑΙ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ !!!



Πρέσοβ Σλοβακίας, Αύγουστος 2010

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, Ο Κύριος και Θεός μας ευλόγησε και πάλι να σας στείλω ένα ταπεινό γράμμα και μια μικρή βοήθεια για τους μικρούς αδελφούς μας στην Αφρική ή στη Μαδαγασκάρη ή στη Νέα Ζηλανδία ή στην Ινδονησία. Τα χρήματά μας δεν είναι πολλά αλλά αυτά που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι ενορίτες στο Πρέσοβ.

Η ιδιαίτερα βεβαρημένη υγεία μου δεν μου επιτρέπει να ταξιδεύω, ούτε να πηγαίνω στην εκκλησία, αλλά όλα τα αντιμετωπίζω με υπομονή και αυταπάρνηση. Δόξα τω Θεώ.

Σας παρακαλώ να μου στείλετε πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από τα Ιεραποστολικά Κλιμάκια όπου δραστηριοποιούνται οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι. Οι άνθρωποι εδώ στη Σλοβακία (κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες) ενδιαφέρονται να μάθουν ιεραποστολικά νέα και ότι οι δωρεές τους έχουν φτάσει. Σας παρακαλώ θερμά να μου στείλετε μια επιστολή με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τις Ιεραποστολές, ώστε να μπορέσουμε τα αναρτήσουμε σε έναν πίνακα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Πρέσοβ.

Πληροφορούμαστε την άσχημη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία εμείς ζούμε εδώ και πολλά χρόνια. Η πλειοψηφία των συνταξιούχων ζουν με 300 € το μήνα. Εγώ ωστόσο δεν παραπονιέμαι και αρκούμαι με τα λίγα αυτά που έχω.

Εάν μπορούσα να σας γράψω τα όμορφα λόγια αγάπης, εγκαρδιότητας και καλοσύνης, τα οποία ακούω καθημερινά από τους εδώ αδελφούς μας, θα συγκινιόσασταν πραγματικά. Το μόνο που επιθυμούν είναι να φτάσει το δυνατόν συντομότερα αυτή η μικρή μας βοήθεια εκεί όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Ενημερώστε μας πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα, γιατί ο κόσμος ακούει διάφορα για μη φερέγγυα ιδρύματα και είναι επιφυλακτικός. Ένα γράμμα σας θα τους χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Θα ήθελα επίσης να με ενημερώσετε εάν υπάρχει Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αιθιοπία. Σε μια εκπομπή που έβλεπα στην τηλεόραση, άκουσα ότι εκεί υποφέρουν από την ανομβρία και την έλλειψη πόσιμου νερού.

Πριν κλείσω σας παρακαλώ να κάνετε προσευχή και να μνημονεύετε τα ονόματα των δωρητών Σοφίας, Ιβάνας, Λιουντμίλας, Δανιήλας, Μαρίας, Αναστασίας, Ελένης, Μαρίας, Χριστίνας, Στεφάνου και των οικογενειών τους.

Θα περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία την απάντησή σας και παρακαλώ τον Ουράνιο Πατέρα μας και την Παναγία μας, να μου χαρίσουν ακόμα λίγα χρόνια, ώστε να καταφέρω να συγκεντρώσω και να στείλω κι άλλα χρήματα. Ο Κύριος και Θεός μας να φωτίζει και να ευλογεί όλους τους μοναχούς και τους αδελφούς μας που βοηθούν τους ενδεείς. Φύλαξε Κύριε τους Ορθοδόξους και την Αγία Σου Εκκλησία, διότι μόνο σε αυτήν έχω και συναισθάνομαι χαρά, ευτυχία και μεγάλη Χάρη.

Με εκτίμηση

Έλενα Τίσκοβα Πρέσοβ Σλοβακίας

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: