Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Καραχασάν ο Αστραχάν

Καραχασάν ο ΑστραχάνΔράκων και Σόλων. Ο Γιωργάκης προτίμησε τον Δράκοντα. Τα μέτρα που εξήγγειλε είναι Δρακόντεια. Βεβαίως, η ιστορία μάς λέει ότι τα τοιαύτα μέτρα ήταν αγρίως ταξικά (τιμοκρατικά) αλλά και ατελέσφορα· οδήγησαν σε αδιέξοδο· κι ύστερα ήρθε ο Σόλων.

Ομως αυτό το «ύστερα» λέει πολλά, διότι ο χρόνος είναι χρήμα κι ώσπου να έρθει η σεισάχθεια οι πλούσιοι πλούτευαν και οι φτωχοί πείναγαν.

* * *

Επικαλέσθηκε και «το προσδόκιμο ζωής που μεγαλώνει» ο Γιωργάκης, για να μεταθέσει κατά δύο έτη το προσδόκιμο σύνταξης -«βρε τον γρουσούζη!» αρπάχθηκε η θεία Φωτούλα, «μήπως εκτός απ' τον Καρατζαφέρη, τον υποστηρίζει και ο Μητσοτάκης;» μπρρρ...



......................................

Ομως το χειρότερο (και γελοιωδέστατο) είναι ότι όλη αυτή η (αβάσταχτη) μπουνταλοσύνη με την επιμήκυνση του ορίου προς τη συνταξιοδότηση, δεν προσφέρει τίποτα -απολύτως τίποτα- στη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού. Εμ νεοφιλελεύθεροι, εμ μπουνταλάδες...
Στο φιλότιμο των Ελλήνων απευθύνθηκε ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου και τους κάρφωσε τρία κατά βάσιν μέτρα:

α) Νέα αύξηση φόρων στα καύσιμα. (Με όσα σημαίνει αυτό, από την τιμή του ψωμιού έως τη θέρμανση).

β) Γενικό πάγωμα μισθών στο δημόσιο.

γ) Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης.

Αν είχε φιλότιμο ο ίδιος, θα έπρεπε εκ παραλλήλου να πάρει και αντισταθμιστικά μέτρα για να ισορροπήσει (κάπως) τα πράγματα και να μη φορτώσει για χιλιοστή φορά μονόπλευρα τα βάρη στα κορόιδα... χμ, συγγνώμην, στους φιλότιμους.

Οπως:

α) Εκτακτη εισφορά από τα υπερκέρδη των τραπεζών, έκτακτη εισφορά στην Εκκλησία και στα εταιρικά κέρδη των φυσικών προσώπων.

β) Μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και αποκοπή από την κρατική χρηματοδότηση όλων των ορδών (ΜΚΟ, επιτροπών, Ιδρυμάτων των Μητσοτακοσημίτηδων και δεν συμμαζεύεται), κλείσιμο των Ειδικών Λογαριασμών.

γ) Διάθεση αυτών των χρημάτων στην εκπαίδευση και την έρευνα, στις νέες τεχνολογίες, υπαγωγή των εξοπλισμών σε εθνική εποπτεία και κατάργηση εδώ και χθες του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, ως ένα πρώτο βήμα προς τη διαφάνεια, το χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Οπως βλέπετε δεν μιλάμε για δομικά, θεσμικά και μακροπρόθεσμα μέτρα (όπως λόγου χάριν ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος προς το δικαιότερον ή ένα Ασφαλιστικό που να μην αντιμετωπίζει τους γέροντες σαν απόμαχα σκυλιά), αλλά για άμεσα μέτρα, που όμως

για «μια φορά» και for a change

και κάνοντας «μια νέα αρχή» καθώς λέει... μονίμως ο ίδιος ο Γιωργάκης, θα ξέφευγαν απ' την πεπατημένη της ξετσιπωσιάς (των Δυνατών)...

Ομως, εις ουδέν τέτοιο μέτρο ή άλλο καλύτερο αθλήθηκε ο Γιωργάκης, αλλά αντιθέτως (κι εδώ εξ όνυχος κρίνεται ο λέων) με πονηρία κινήθηκε, ζητώντας συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων (για συναίνεση), ώστε νομιμοποιημένος μετά (από τους δύο της Δεξιάς) να τους υπερακοντίσει σε σκληρότητα αφήνοντας άναυδο ακόμα και το κόμμα του.

Ταυτοχρόνως, όλον αυτόν τον καιρό η μελανοχίτων προπαγάνδα, που περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τους πάντες,

έχοντας κατά καιρούς συκοφαντήσει όλους (αρκεί να 'ναι εργαζόμενοι), έδειχνε με το κουκουλοφόρο δάκτυλό της, αυτή τη φορά τα «ρετιρέ» (τάχα ρετιρέ) για να κατασπαραχθούν «νόμιμα» οι μικροί και οι μεσαίοι.

Ολοι οι Ελληνες έχουν συκοφαντηθεί (αρκεί είπαμε να 'ναι εργαζόμενοι) κατά καιρούς απ' αυτόν τον ανθρωποφάγο πρασινογάλαζο μηχανισμό -τη μια μας φταίνε οι γεωργοί, την άλλη οι γιατροί, την άλλη οι φοιτητές, ποτέ οι Δυνατοί.

*****

Ομως αυτήν τη φορά το σύστημα ξεπέρασε τον εαυτόν του σε μια από τις πλέον ευτυχείς στιγμές του. Ο Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' εξασφάλισε τη συναίνεση της όλης Δεξιάς, μία θαυμαστή

Εγκάρδια Συνεννόηση

εγεννήθη παρ' ημίν. Μάλιστα ο «πρόθυμος» (!) κ. Σαμαράς (κι ας δαγκώνεται τώρα) είχε ήδη προσφερθεί από ημερών λέγοντας στον Γιωργάκη: «Πάρτε μέτρα ακόμα κι οδυνηρά, εγώ θα σας στηρίξω!». Στήριζε, τώρα.

Οσο για τον φον κωλοτούμπεν Καρατζαφέρη, με την ευκολία που έχει να μετακομίζει από την μπλε πολυκατοικία στην πράσινη, βρέθηκαν

χέρι - χέρι ο ένας Γιώργος (Παπανδρέου) με τον άλλον Γιώργο (Καρατζαφέρη)!..

...κι από το άλλο χέρι (πάντα χέρι - χέρι) εκών άκων και ο Αντωνάκης -τι θαυμαστό γαϊτανάκι! χεράκι - χεράκι!

..................................

Ομως, λέτε τώρα που βρέθηκε να υποστηρίζει χέρι - χέρι τον Γιωργάκη ο κυρ Καρατζαφέρης, να αισθάνεται ο φουκαράς ότι υποστηρίζει και την κυρία Δραγώνα; Βρε πώς τα φέρνει ο Γεραμπής!

Μπορεί ο Θεός να μην έχει κανένα αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά αίσθηση του χιούμορ έχει.

Και σε κάποιους γελοίους, την κάνει την πλάκα του!

Χέρι - χέρι (χι-χι) η κυρία Δραγώνα με τον κ. Καρατζαφέρη! ή είναι λοιπόν αίφνης κι ο Γιωργάκης εθνικιστής, ή όλοι αυτοί που κατηγορούν για «εθνικισμό» εκ περιτροπής τους πάντες, πολύ μαλάκες! Οχι ευήθεις, αλλά πολύ πονηροί, ξετσίπωτοι και θρασείς παλιάνθρωποι...

ΣΤΑΘΗΣ Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: