Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010
Γλυκό; Αδύνατον, έχω σκάσει!
Οχι, λοιπόν. Δεν θα αντισταθείτε. Ακόμη κι εσείς που έχετε δώσει όρκο να τελειώσετε το γεύμα με έναν πικρό καφέ και -ίσως- ένα κλωναράκι σέλερι, θα λυγίσετε ...
Πανακότα βανίλια με μαρμελάδα λεμόνι
Για περίπου 10 ποτηράκια
ΥΛΙΚΑ
* 250 ml κρέμα γάλακτος
* 25 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
* ½ λοβό βανίλιας
* 1 φύλλο ζελατίνας (2,5 γραμμ.)
* 100 γραμμ. καλή μαρμελάδα λεμόνι
* 30 γραμμ. αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα και τη ζάχαρη. Χωρίστε με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος το λοβό της βανίλιας και αφαιρέστε το εσωτερικό του με τη βοήθεια του μαχαιριού. Ρίξτε τους σπόρους και το λοβό μέσα στην κρέμα, ανακατέψτε με το σύρμα των αβγών και βάλτε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να απορροφήσει το άρωμα της βανίλιας για 10 λεπτά.Εν τω μεταξύ, μουλιάστε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Προσθέστε τη στη ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί καλά. Χωρίστε την κρέμα στα ποτήρια, ένα τρίτο κάτω από το χείλος. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες.Ψήστε τα αμύγδαλα φιλέ στο φούρνο για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Λίγο πριν τις σερβίρετε, γαρνίρετε κάθε πανακότα με ένα κουταλάκι μαρμελάδα λεμόνι και μερικά αμύγδαλα φιλέ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου