Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009
Κρασάτα Μηλοπιτάκια
Για την ζύμη θα χρειαστείτε : ½ κιλού αλεύρι κόκκινο (δεν μιλώ για αυτά που φουσκώνουν μόνα τους) αλλά το αλεύρι σε κόκκινη συσκευασία, 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο, ¾ του (ίδιου) ποτηριού κρασί λευκό (μπορεί να βάλετε και ρετσίνα αν σας αρέσει η γεύση της).
Πλάθετε με τα πιο πάνω υλικά την ζύμη σας και την αφήνετε λίγο να σταθεί.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε την γέμιση για τα μηλοπιτάκια όπου και θα χρειαστείτε: 4 μήλα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά) , 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά σούπας κανέλα τριμμένη, 3 κουταλιές ψιλοκομμένο καρύδι, 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (βερίκοκο, φράουλα ή ότι έχετε στην διάθεσή σας), 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ. Ενώνετε όλα τα πιο πάνω υλικά και είστε έτοιμοι να φτιάξετε τα μηλοπιτάκια.
Την ζύμη την ανοίγετε είτε με την βοήθεια του πλάστη σε 2 -3 μεγάλα φύλλα και κόβετε δίσκους με την βοήθεια εργαλείου ή ενός μεγάλου ποτηριού. Είτε την χωρίζετε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τα ανοίγετε μέσα στο χέρι σας σαν φυλλαράκια.
Γεμίζετε με μια κουταλιά γέμιση και διπλώνετε σε μισοφέγγαρα. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και φουρνίζετε στους 180 περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια. Έτοιμα, τρώγονται σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη και κανέλα.
Η μαγείρισσα εδώ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου