Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

Εις μνήμην π. Γεωργίου Μεταλληνού + 19-12-2019.

5 σχόλια:

Άγνωστος είπε...

Οι Αγρεοπαγίτες ήθελαν να αφαιρέσουν τον Χριστόν από τις αίθουσες, και ρώτησαν οι αφελείς, τον Παπά Γιώργη με πονηριά, βέβαια μήπως εισπράξουν καμιά χλιαρή απάντηση, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να βγάλουν τις εικόνες τού Χριστού από τις αίθουσας.
Και τους είπε ένα επιχείρημα, - εφόσον δεν πιστεύουν, - , που τους ανατίναξε τα μυαλά.
Αγρεοπαγίτες, δεν υπάρχει αγρεότερο,,

Άγνωστος είπε...

Ο Παπά Γιώργης ήταν και είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας με το ράσο, γι αυτό αξιώθηκε και ετάφη δίπλα του, σε μια θέση που τού προοριζόταν για δύο αιώνες.

Θαλασσινός είπε...

ΑΓρεοπαγίτες, χάχα, θυμάμαι κάπου κάποιος από το πολεμικό ναυτικό που αρνήθηκε να πολεμήσει την Σερβία στον φρικτό πόλεμο του ΝΆΤΟ κατά της Γιιουγκοσλαβιας, όταν τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο δικαστήριο, στην απολογία του είπε πως, "ακολούθησα την εντολή της συνείδησης Εκείνου τού οποίου την εικόνα την έχετε πάνω από τα κεφάλια σας".
Ο Χριστός είναι Ζωντανός και ελέγχει τους κακοδίκους, και εμπνέει επίσης και αυτό τους ενοχλεί.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... οι... καινούργιοι...

"ιδιοκτήτες" του

(τού κυβερνήτη μας...
οι... επίδοξοι... )
και παρά την αστραφτερή τους βιτρίνα...

ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι... !!

μόνο φούμαρα...



(το νού μας άπαντες οι κοψοχέρηδες, οι κατά συρροήν και καθ' έξιν.... !

καθότι.. κάλλιο διπλοτριπλοτσεκάριζε
παρά... λαντινοπούλιζε... !)

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... τού παπαΓιώργη το δαχτυλάκι...