Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Πού είσαι παπα Γιωργη να δεις υποταγή στον πάπα της Ανατολής..Το δεσποτάτο !

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο 

 

Η Ι’ Σύναξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε την ευχή, το κοινό Πάσχα του 2025 «νά μή ἀποτελέσῃ μίαν εὐτυχῆ ἁπλῶς σύμπτωσιν, ἀλλά τήν ἀπαρχήν τῆς καθιερώσεως κοινῆς ἡμερομηνίας διά τόν ἑορτασμόν του κατ᾽ ἔτος»

Ανακοινωθέν Ι’ Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου

Εἰς τήν καταληκτήριον ὁμιλίαν του, ὁ Παναγιώτατος ὑπενθύμισεν εἰς τήν σεπτήν Ἱεραρχίαν ὅτι ἐντός τοῦ ἀρξαμένου ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους, κατά τά τέλη Μαΐου 2025, θά πραγματοποιηθῇ εἰς τήν Νίκαιαν τῆς Βιθυνίας ὁ ἐπίσημος ἑορτασμός τῆς συμπληρώσεως 1700 ἐτῶν ἀπό τῆς ἐκεῖσε συγκλήσεως τῆς Πρώτης Οἰκουμενικῆς Συνόδου, τῇ αὐτοπροσώπῳ συμμετοχῇ τοῦ Ἁγιωτάτου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου. Ἐπικαίρως, ἡ παροῦσα Σύναξις τῆς Ἱεραρχίας τοῦ Θρόνου ἀφιερώθη εἰς τήν ἱστορικήν αὐτήν ἐπέτειον, γεγονός τό ὁποῖον ἐξεφράσθη διά τῆς ἐπιλογῆς ὡς κεντρικοῦ συνθήματος τῆς ἐφετεινῆς Συνάξεως τοῦ ὑμνολογικοῦ στίχου ἐκ τοῦ Ἑσπερινοῦ τῆς Κυριακῆς τῶν Ἁγίων καί Θεοφόρων Πατέρων τῶν ἐν Νικαίᾳ συνελθόντων τό πρῶτον, οἱ ὁποῖοι, μεταξύ ἄλλων, ἠσχολήθησαν καί μέ τό ζήτημα τῆς ρυθμίσεως τῆς ἡμερομηνίας ἑορτασμοῦ τοῦ Πάσχα: «τοῖς θείοις αὐτῶν δόγμασιν ἑπόμενοι, βεβαίως πιστεύοντες λατρεύομεν, … ἐν μιᾷ Θεότητι, Τριάδα ὁμοούσιον». Ἐν τῷ πνεύματι τούτῳ, ἐκφράζεται ὁμοθυμαδόν ἡ εὐχή ὁ κοινός ἑορτασμός τοῦ Πάσχα κατά τό ἑπόμενον ἔτος ὑπό τῆς Ἀνατολικῆς καί Δυτικῆς Χριστιανοσύνης, νά μή ἀποτελέσῃ μίαν εὐτυχῆ ἁπλῶς σύμπτωσιν, ἀλλά τήν ἀπαρχήν τῆς καθιερώσεως κοινῆς ἡμερομηνίας διά τόν ἑορτασμόν του κατ᾽ ἔτος, συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

 Ἠκολούθησεν ἡ ἀντιφώνησις τοῦ πρώτου τῇ τάξει ἐκ τῶν παρόντων Μητροπολιτῶν τῶν Νέων Χωρῶν, Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου κ. Δαμασκηνοῦ. Αἱ ἐργασίαι τῆς Συνάξεως ἐπερατώθησαν μέ τήν εἰθισμένην καταληκτήριον ἀκολουθίαν.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 3ῃ Σεπτεμβρίου 2024

σχολιοΆλλαν ντάλον,ανάποδος κόσμος

17 σχόλια:

salos είπε...

και ξαφνικά, «οι 2 πασχαλιές», αποκτούν καινούργιο νόημα!!

συν-εορτασμός Ορθής Δόξας,
με κάθε-λύκους??

τους μετά πλείστων κακο-δοξιών,
πλάνων, αιρέσεων και σφαλμάτων ??

διόρθωσαν τα …
βοηθήστε με παρακαλώ να τα θυμηθώ :

- αλλαγή στο «Πιστεύω», με την προσθήκη «..και εκ του Υιού»
- αρχηγός εκκλησίας, όχι ο Χριστός, αλλά ο πάπας
- αλάθητο και πρωτείο του πάπα
- εξίσωση της Παναγίας με την Αγία Τριάδα και άρα…
- …με 4 δάχτυλα σχηματίζουν τον σταυρό
- Κοινωνία, μόνο με άζυμο άρτο και χωρίς οίνο
- Βάπτισμα, μόνο με ράντισμα και όχι τριπλή κατάδυση
- Ευχέλαιο, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις
- Χρίσμα, μόνο μετά την εφηβεία
- όλοι οι ιερείς, ανύπανδροι
- καθαρτήριο και συγχωροχάρτια
- ιερά εξέταση και σταυροφορίες
- δεν έχουν εικόνες αλλά αγάλματα
- έχουν μουσικά πιάνα μέσα στους ναούς τους
- δεν δέχονται τους δικούς μας Αγίους
- εορτασμός της Ανάστασης, μαζί ή και πριν το εβραϊκό πάσχα
- δημιουργία κράτους με κοσμική εξουσία
- δημιουργία της παραπλανητικής ουνίας
- και τι μπορεί ακόμα να έχω ξεχάσει…

κι ενώ είναι δύσκολο να τα βάλουμε κατά σειρά σοβαρότητας,
κατά την δική μου άποψη, το χειρότερο και πιο λεπτό και σοβαρό θέμα είναι:

η δημιουργία στους πιστούς, ενός έντονα ενοχικού συμπλέγματος,
τονίζοντας τον Θεό ως τιμωρό, σχεδόν χωρίς οίκτο και αγάπη,
με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όσοι φυσιολογικά ασφυκτιούσαν,
σε ακόμα χειρότερες αιρέσεις και την αθεΐα.

Εμμανουήλ είπε...

Για να είμαστε ξεκάθαροι και να μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους:

Οι Οικουμενιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας που υποστηρίζουν δημόσια τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους Ρωμαιοκαθολικούς, υπηρετούν τα προσωπικά τους επίγεια "συμφέροντα".

* * *

Μητρόπολη Κονίτσης: Εναντιώνεται στον σχεδιαζόμενο κοινό εορτασμό του Πάσχα.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/mitropolitiko_ergo/%ce%b9-%ce%bc-%ce%b4%cf%81%cf%85%cf%8a%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%82-%cf%80%cf%89%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%af/mitropoli-konitsis-enantionetai-ston-sxediazomeno-koino-eortasmo-tou-pasxa

Μάχη είπε...

Αφότου έφυγε κι αυτός ο πυλώνας της Ορθοδοξίας τί μας έμεινε; Καταρρέει το οικοδόμημα...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... μὰ πὼς τα στρίβουν ἔτσι τὰ πράγματα...

στρεψοδῖκες ϕαμϕαρόνοι... ἀσυγκράτητοι...

ἔτοιμοι γιὰ ὅλα...

τὰ πάντα σχετικότης λοιπὸν...
καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ... ;
ὁμοίως κι αὐτά... ;

Εμμανουήλ είπε...

Τα επαναλαμβάνω για όσους καλοπροαίρετους δεν το γνωρίζουν ακόμα.

Ο σημερινός Πάπας Ρώμης, πριν από κάποιους μήνες, έδωσε την δημόσια-επίσημη-γραπτή ΑΔΕΙΑ του, να "ΕΥΛΟΓΟΥΝΤΑΙ" τα "ΖΕΥΓΑΡΙΑ" των ομοφυλόφιλων ΜΕΣΑ στους Ρωμαιοκαθολικούς ναούς, από τους Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς.
Οι επίσημες-δημόσιες αποφάσεις του Πάπα Ρώμης, δεσμεύουν υποχρεωτικά την παγκόσμια Ρωμαιοκαθολική ομολογία.
Οι περισσότεροι Ρωμαιοκαθολικοί κληρικοί διεθνώς, ΔΕΝ αντέδρασαν δημόσια στην προαναφερόμενη ΣΑΤΑΝΙΚΗ απόφαση του Πάπα (δηλαδή την ΔΕΧΟΝΤΑΙ).

Τον προηγούμενο Πάπα Ρώμης, τον έδιωξαν βίαια από τον Παπικό θρόνο, τα τεράστια διεθνή πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα (με την πρόφαση-δικαιολογία ότι είχε συγκαλύψει περιπτώσεις παιδοφιλίας από Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς), διότι ΔΕΝ δεχόταν να υπηρετήσει συνειδητά τα σχέδια του σατανά.

Ο Αγιασμός που κάνουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κληρικοί, ακόμα και οι πιο αμαρτωλοί αλλά όχι επίσημα καθηρημένοι από την Εκκλησία, ΔΕΝ χαλά με την πάροδο των ετών και ΠΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στην υγεία και μετά από ΠΟΛΛΑ χρόνια, ΧΩΡΙΣ να περιέχει μέσα του (ο Αγιασμός) αλάτι ή άλλα συντηρητικά στοιχεία.
Ο δήθεν "αγιασμός" των Ρωμαιοκαθολικών κληρικών, έχει ΜΕΣΑ του ΑΛΑΤΙ, χωρίς το οποίο θα σκουληκιάσει με την πάροδο του χρόνου.

Για να μην παρεξηγούμαι:
Τους απλούς και καλοπροαίρετους Ρωμαιοκαθολικούς πιστούς, που ΔΕΝ γνωρίζουν ότι βρίσκονται στην πλάνη, ο Θεός τους αγαπά και τους κάνει και θαύματα (και θεραπείες ασθενειών).
Οι ανώτατοι (αλλά και οι απλοί) Ρωμαιοκαθολικοί κληρικοί έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη, διότι συνεργάζονται συνειδητά με τα διεθνή πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα, για να ζουν "καλά" οι ίδιοι πάνω στη γη.

The Cave Dweller είπε...

Πρός Εμμανούηλ :

Εδώ έχουν ξεσκίσει λόγω και έργω το Ευαγγέλιο, τα κείμενα των Αγίων Πατέρων και τους Ιερούς Κανόνες...λες να υπολογίσουν το ΨΗΦΙΣΜΑ ;;;;

Υγ1: Ρητορικό το ερώτημα
Υγ2: Δεν ξέρω τί σας ποτίζουν οι πνευματικοί σας αλλά καλό είναι το κόψετε σιγά-σιγά

Βασίλειος είπε...

Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός, Αυτόν ακολουθούμε μαζί με τους Αγίους, τους Αποστόλους και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων. Ούτε Πάπα της Δύσης, ούτε Πάπα της Ανατολής, ούτε ψευτοσυνόδους.
Είναι απλά τα πράγματα , οι αιρετικοί που δεν μετανοούν παραμένουν αιρετικοί ό,ση αγαπολογία και να πουλάνε διάφοροι μεγαλόσχημοι και όποιοι αποφασίσουν να συμπορευθούν με τους αιρετικούς, μόνοι τους θέτουν τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας και γίνονται και οι ίδιοι αιρετικοί.
Εμείς δεν το κουνάμε ρούπι από αυτά που μας δίδαξε ο Κύριος και η μία και μοναδική αποστολική και καθολική Εκκλησία, που δεν έχει καμία σχέση με το κράτος του Βατικανού. Όταν οι ίδιοι οι παπικοί κατηγορούν τον νυν Πάπα Ρώμης ως αντίχριστο και μασόνο ( βλέπε τις φοβερές καταγγελίες του πρώην Αρχιεπικόπου Μιλάνο και πρώγν γ.γ. του Βατικανού, όπως και του Γκουιντέτι, εφημέριου από τη περιοχή του Λιβόρνο ), αυτοί που αγαπολογούν με δαύτους , μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους ...

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Τι να πούμε άλλο πια!! Τι ενότητα θα είναι αυτή;
Τώρα σφυγγει ο κλοιός πλέον με την κοινή εορτή του Πάσχα.
Έρχομαι στο συμπέρασμα με τις συμπροσευχες που γίνονταν για να εμπεδώσουμε,να το καταλάβουμε καλά ,ότι οδηγούμασταν στην ένωση των εκκλησιών.
Αλλά όταν συμπροσεύχομαι με αιρετικούς ,τι σημαίνει αυτό για μας;
Δε σημαίνει ότι υπάρχει και στην αίρεση αλήθεια;
Και όχι το κάνουμε για λόγους αγάπης.
Και παντρεύονται ορθόδοξοι με παπικούς και το αντίθετο...
Και γιατί να μη συμπροσευχομαστε?
Και να τώρα ηρθε και η κοινή εορτή του Πάσχα...!

Θαλασσινός είπε...

Προς Βασίλειο..

Δεν είναι ακριβώς έτσι αγαπητέ. Κεφαλή της Αγίας Εκκλησίας είναι ο Χριστός, κεφαλή των αιρέσεων είναι ο διάβολος.
Ρητή υποχρέωση για να είναι η επί της γης στρατευόμενη Εκκλησία άρρηκτα ενωμένη με την ουράνια Αγία Εκκλησία για να είναι κεφαλή ο Χριστός, θα πρέπει κατά το ιώτα και την κεραία στα δόγματα της Πίστεως, όλοι ανεξαιρέτως, κατά το σύνολο στο μαντρί, να είναι κατά πάντα και διά πάντα Ορθόδοξοι. Αν ένας από όλους αυτούς απροκάλυπτα κηρύττει γυμνή την κεφαλή ως δημόσια αιρετικός,, και οι υπόλοιποι αφωνητή τον ακολουθούν, τότε αυτός ο ένας γυμνός της Χάριτος τους παίρνει μαζί του στη λεγεώνα του διαβόλου που είναι η αίρεση με κεφαλή τον διάβολο, και ας νομίζουν πως ακολουθούν Χριστό. Αυτό είναι το Δόγμα της Αγίας Εκκλησίας, καθαρή ορθόδοξη Πίστη και ομολογία από όλους,
άλλως ο καθένας έχει δικό του πιστεύω σε ένα μαντρί αχταρμά, του διαβόλου το μαντρί που τους πάει σούμπιτους στην αίρεση και στην κόλαση, και έρχεται η ώρα που φωνάζουν τον Κύριο και τους απαντάει,,, ουκ οιδα υμας.!

Κατάλαβες αγαπητέ Εμμανουήλ, μπορεί στα λόγια να ακολουθείς Χριστόν, στα έργα όμως εφόσον κοινωνας από τον Μητροπολίτη Περιστερίου, γίνεσαι ίδιος με το φρόνημα της Πίστεως με τον Μητροπολίτη Περιστερίου, ίδιος με τον Αρχιεπισκοπο Ιερώνυμο, ίδιος και με τον Πάπα της Ανατολής Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και με τον καθένα στο αυτό μαντρί, ανάλογα με τις αιρετικές δημόσιες τερατουργίες που έχει αναπτύξει.




Βασίλειος είπε...

Και ποιος σου είπε ότι ακολουθούμε αυτούς που πάνε ενάντια στο θέλημα του Κυρίου ; Ακολουθούμε τις οδηγίες των Αγίων , όπως του Αγίου Παισίου στο συγκεκριμένο θέμα. Μένουμε πιστοί στην Εκκλησία του Χριστού. Τα άλλα όλα, είναι εκ του πονηρού , που θέλει να σκορπίσει το ποίμνιο για να το αρπάξει ευκολότερα.

Sky είπε...

Και μετά την ένωση με τον Πάπα, ποιά θα είναι η 'Εκκλησία του Χριστού";

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... βρε θαλασσινέ... το τελείωσες...
(γουάτ είπεν ο πληκτρολογιός σου... ;)

μυστήρια λοιπόν,
κατά το ποιόν και το ενδεχόμενο χάλι τού... τελούντος...
εις τύπον και τρόπον

και όχι κατα το άμωμον κάλλος τού Μεγάλου Αρχιερέως...

τού υπομένοντος και μακροθυμούντος...

όσον και όπως

Αυτός γνωρίζει

και βούλεται...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... αὐτή ποὺ ἦταν καὶ μετά τὴν Φερράρα-Φλωρεντία...

μόλις ἐλευθερωθοῦν ἀπὸ τὰ χέρια τοῦ δυνάστη,

τὰ... κατ ʹ εἰκόνα καὶ... κατὰ τὰ μέτρα μας
ασήμαντʹ ἀνθρωπάκια ποὺ μᾶς... ἡγεμονεύουνε δεσποτικῶς κι ἀπαρακλήτως

καὶ μετανιώσουνε δημόσια...

και μᾶςμιλήσουνε ἐλεύθερα γιὰ τὰ ἀθέατα δεσμά τους...

ὑπομονή μόνο νά ἔχουμε...

καὶ μὴν ἀκοῦτε τοὺς πολυθρυμματισμένους
(τοῦ ἀσώτηρος Σχιστοῦ)
ποὺ βρήκανε τὴν εὐκαιρία καὶ μᾶς κάνουν τώρα τὶς παρθένες...

ψαρεύοντας στὰ βρώμικα νερά
ποὺ ἀφεθήκαμε νὰ κολυμπᾶμε -ἀποστᾶτες-

υπάκουοι στοῦ μαμωνᾶ
τὰ δόγματα -τʹἀσύδωτα-
τοῦ χρυσομοσχαράτου...

salos είπε...

πατέρες έχουν προφητεύσει,
μιαν επόμενη, όντως κανονική και πανορθόδοξη συνέλευση,
που πολλά θα έχει να ξεκαθαρίσει.

-μέχρι τότε αδελφέ, τι να πω,
ό,τι τούχει τύχει στο περιβάλλον του
και φωτίσει του καθενός μας.

πάντως, η Εκκλησία του Κυρίου είναι αιώνια,
και πάντα έστω και Ένας βρίσκεται
-και αρκεί- να κρατήσει την συνέχεια.

The Cave Dweller είπε...

Ο Μουλατσιώτης τα έλεγε το 1996...:

https://youtu.be/jiWyd8WDPL0?feature=shared

salos είπε...

φοβερό!
κι ακόμα πιο τρομερό,
ο όρος που ήδη απο τότε διάλεξαν,
με τον οποίον θα χαρακτηρίσουν αύριο τους ευσεβείς,
"παλιοπασχαλινοί" το λοιπόν...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... παραπομπή
σὲ... μπερδεγουέϋ προσωπικότητες,
γιὰ θέματα ποὺ δὲν σηκώνουν ἐπιπολαιότητες

προσωπικότητες, μὲ μία ἀμήχανη καὶ θολή στάση σὲ "τσιμπιάσματα",
παρατραγουδοϋποδοχή περιοδευόντων παρα...οὐκρανῶν...

καὶ ἄλλα διάφορα... ἀτυχή...
καὶ... κάπως ἐπιπόλαια...

και λόγος...
σὰν τὸν ἄστατο καιρό...

(μιά στὸ καρφί καὶ μιά στο πέταλο... )


ἐνῶ ὑπάρχει τιμονιέρης σίγουρος,

δῶρο Θεοῦ,

-ὅπως πάντα τό συνηθίζει ὁ Θεός μας στοὺς πιὸ δύσκολους καιρούς-

ποὺ τονʹε ξέρουμε καὶ τὸν ἐμπιστευόμαστε
γιά νὰ τραβᾶμε ἴσια στὴν πορεία μας

ὅταν οἱ ἄνεμοι χτυπᾶνε μανιασμένοι

ἀπό ἀριστερά...

ἀλλά καὶ ἀπὸ δεξιά...

γιά νὰ τρομάξει ἡ ναυτουργιά, νὰ πέσει πανικόβλητη στή μανιασμένη θάλασσα

ἀπὸ τὸ φύσει ἀβύθιστο καράβι...
ποὺ ἔχει περάσει
τόσα καὶ τόσα... !