Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Γι'αυτούς που σκανδαλίζονται με τις Φανουρόπιτες...

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο, παιδί και γάτα 

Αδέλφια , στους Αγίους ο κόσμος πάει για να τους ζητήσει ίαση από κάποια αρρώστια, αίσια έκβαση σε κάποια υπόθεση, παρηγοριά σε ένα πένθος, ανακούφιση στον πονο τέτοια πράγματα. Πρακτικά και καθημερινά.Ξεχειλίζει ο πόνος! Μην ζείτε στον ακαδημαισμο των διδασκάλων. 

Συγκαταβαινουν οι άγιοι. Αυτά να μας φανερωσει ο Άγιος τον φωτισμό και την σωτηρία είναι αφηρημένα και μεγαλοπνοα. Τα λένε κάποιοι γιατί ντρέπονται να παραδεχθουν την χοϊκοτητα τους και πιστεύουν ότι να είσαι ευάλωτος και να μην αντέχεις είναι υποτιμητικό για έναν Χριστιανο ο οποίος οφείλει να είναι άψογος. Γι αυτό συμβιβαζουν τα πραγματα με επινοήσεις και μιλανε για φωτισμους, σωτηρία κλπ Αφηρημένα ωραία πράγματα. Επειδη ντρέπονται για την αμεσότητα και τις ταπεινες αναγκες των αδερφών τους. 

Ντρέπονται για τα ταματα.

Ντρεπονται για τα ταπεινά αιτήματα και τις αφελείς προσευχές. Τα θεωρουν χυδαια.Και περισσότερο ντρέπονται γιατι δεν μπορουν να ταπεινωθουν αυτοί έτσι και να ζητησουν απλά πραγματα.

Ανθρωποι χωρισμενοι σε επίπεδα δηλαδή. Οπως στις νεοταξικες σεχτες.

Αυτά δεν είναι ορθοδοξα. 

Η σωτηρια και ο φωτισμός θέλει άσκηση και πόνο.Δεν δίνονται αυτόματα.Ειναι δωρεάν αλλά όχι σε κουφιες ψυχές.Ποσο πιο λιανα να τα κανω.

 π.π.

4 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... σωστά κι ὁλόσωστα τὰ λὲς

καὶ πράγματι, ἡ ὑποκρισία ἡ κουλτουριάρικη περισσεύει

ποὺ θέλει τὴν ἑκκλησία μας
ἕνα... χάϊ ϕιντέλιτι μεταξένιο "πολιτιστικό" προϊόν...

ὅμως, ἀπό τὴν ἄλλη, κάναμε τὴν ἑκκλησία, ἕνα σούπερμάρκετ,
ὅπου ὁ καθεῖς θεωρεῖ... δικαίωμά του
νά μπεῖ... νά βγεῖ
καὶ νὰ... ἐξυπηρετηθεῖ,
κατά τὶς ἀπαιτήσεις του...

Νεκτάριος είπε...

Με απλά λόγια να γίνουμε όπως τα παιδιά, όταν μιλάμε στους αγίους, αγίες του Θεού, αλλά και στον ίδιο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. "Μπαμπά, μαμά θέλω μία καραμέλα", θα πει με απλό, αθώο τρόπο το παιδί. Την δική μας "καραμέλα" να ζητήσουμε ομοίως. Εντολή Του είναι. "αμήν λέγω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών".

Θαλασσινός είπε...

Εγώ πάντως, όλα αυτά τα χρόνια κανέναν δεν συνάντησα που να σκανδαλίζεται από την φανουροπιτα.
Είναι τόσο νόστιμη και μοιράζεται απλόχερα παντού, που μάλλον τους κερδίζει όλους και τους πλέον δύσπιστους και απομακρυσμένους στην πίστη.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... λέει για το θέμα τής Φανουρόπιτας όχι τη μέρα μνήμης τού Αγίου, αλλά για τάξιμο, γιά κάτι χαμένο, που είναι μιά νεοπαγής, λαϊκή συνήθεια...