Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΔΥΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΥΡΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Μπορεί να είναι εικόνα Κάστρο Μπραν και Κάστρο ΕλτςΠρόσφατα , όπως δημοσιεύσαμε και εμείς εδω  , μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αγγελίαπου ζητούσε οικογένειες με παιδιά για μετακόμιση στο χωριό Φουρνά Ευρυτανίας.
Οι διαθέσιμες θέσεις που προσέφερε η Μητρόπολη σε συνεργασία με τον ιερέα της Φουρνάς και με την υποστήριξη μιας εκπαιδευτικού, ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, οι οποίες επιλέχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια.
Σε επικοινωνία με τον πατέρα Κωνσταντίνο, ο ιερέας αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην αγγελία. Δεδομένου όμως ότι προς το παρόν δεν μπορούσαν να διατεθούν πάνω από δύο σπίτια και δύο θέσεις εργασίας, η επιλογή των ωφελούμενων, ανάμεσα σε όσους εξέφρασαν ενδιαφέρον, υπήρξε εξαιρετικά δύσκολη. 
 
Τελικά, με ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, επιλέχθηκαν ΔΥΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, η ΜΙΑ ΜΕ ΕΞΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ, οι οποίες αναμένεται, μέσα στις επόμενες μέρες, να μετεγκατασταθούν στο χωριό.
 
Να σημειωθεί ότι η Φουρνά Ευρυτανίας, είναι ένας οικισμός με μακρά ιστορία, που αρχίζει από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι τον Εμφύλιο, σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων, δίπλα σε ελατόδασος. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021, ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται γύρω στους 300 κατοίκους. Ανάμεσα στα προϊόντα που παράγει είναι κάστανα, καρύδια, φασόλια και ελατίσιο μέλι.
Δεδομένης της εντυπωσιακής ανταπόκρισης που είχε η αγγελία, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ της Ελλάδας για παρόμοιες πρωτοβουλίες, ώστε να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ περισσότερων ανθρώπων να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη φύση.

2 σχόλια:

Νεκτάριος είπε...

Στην Φουρνά υπέροχα νέα, και στα δικά σας ευχόμαστε σε όποιες άλλες περιοχές πάρουν την σκυτάλη να προσκαλέσουν, υποδεχτούν αρχοντικά νέες φουρνιές ανθρώπων με έμπνευση ανάτασης της Υπαίθρου και της ζωής τους.

Ανώνυμη είπε...

Και για τους μοναχικούς ανθρώπους να βρεθεί στέγη, συντροφιά, διακόνημα .