Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ο πολυλατρεµένος δυτικός µεσαίωνας της woke ανζεντας

Ο πολυλατρεµένος δυτικός µεσαίωνας της woke ανζεντας

Στο άθεο σοβιετικό καθεστώς 400 επίσκοποι γνώρισαν το διωγμό, από αυτούς οι 250 εκτελέστηκαν, 500.000 κληρικοί φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν, από τους οποίους 200.000 εκτελέστηκαν, 40.000 εκκλησίες καταστράφηκαν στη δεκαετία του '30, από τις 55.000 εκκλησίες έμειναν μόνο χίλιες, από τις οποίες γύρω στις εκατό μονάχα λειτουργούσαν. Στην Ελλάδα οι νοσταλγοί και οι επίγονοι αυτού του ολοκληρωτικού άθεου καθεστώτος και θαυμαστές των μεγαλύτερων εγκληματιών της ανθρωπότητας, έχουν κηρύξει εδώ και δεκαετίες τον δικό τους πόλεμο εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ενίοτε έχουν πιστούς συμπαραστάτες και συμμάχους τους, πολλούς υποστηρικτές δήθεν “ανθρωπίνων” δικαιωμάτων και αλληλέγγυους, για τους οποίους έχουν δικαιώματα όλοι εκτός από τους Έλληνες Χριστιανούς βιοπαλαιστές και οικογενειάρχες. Επίσης κάποιες φορές οι οπαδοί αυτής της εγκληματικής ιδεολογίας έχουν συμπαραστάτες τους γραφικούς χλαμυδοφόρους αρχαιομανείς πολυθεϊστές, οι οποίοι είναι και οι πλέον ημιμαθείς που συνήθως αρκούνται να αναλώνονται σε ύβρεις και εκφράσεις μίσους κατά του Χριστού και των Χριστιανών, χωρίς να έχουν ιστορικά τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα επιχειρήματα και στοιχεία να αντιπαραθέσουν.

Τον τελευταίο καιρό έχουν συμπράξει με τους οπαδούς των αθεϊστικών καθεστώτων και πολλά άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και υποστηρικτές της woke ατζέντας, αυτά τα άτομα στοχοποιούν με εμετικά και γεμάτα μίσος συνθήματα τις διαχρονικές αξίες της κοινωνικής δομής της Ελλάδας και τους ανθρώπους που δεν έχουν την δικιά τους αντίληψη για την σεξουαλική ζωή και δε συμφωνούν με τις ιδεοληψίες τους. Συνήθως τα άτομα αυτά εκεί εξαντλούν όλα τα επιχειρήματα τους και κάποιες φορές με τις εμφανίσεις τους προσβάλλουν την δημόσια αιδώ αλλά και αυτοεξευτελίζονται.

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των υποομάδων είναι κυρίως το άσβεστο μίσος κατά των Χριστιανών και του Χριστού και η συστηματική άρνηση τους να γνωρίσουν ειλικρινά και χωρίς προκαταλήψεις την Αλήθεια. Οι θορυβώδεις αυτές μειοψηφίες όσο πνίγονται στο μίσος στην κακία και στους ανορθόδοξους τρόπους έκφρασης δεν πρόκειται να κατορθώσουν τίποτα, το μόνο που καταφέρνουν με την ρητορική μίσους που εκφράζουν, τις συκοφαντίες και τα δήθεν έξυπνα τσιτάτα, είναι να κερδίζουν την απαξίωση και την περιφρόνηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, άσχετα αν τους υποστηρίζουν έμμεσα και άμεσα πάμπολλα Μ.Μ.Ε. και ισχυροί παράγοντες του παγκοσμίου γίγνεσθαι που συχνά τους εκμεταλλεύονται.

Να κάνουμε λοιπόν γνωστό σε αυτούς τους συνανθρώπους μας ότι έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν, δεν μπορούν όμως να μιλάνε για ρατσισμό, για αυταρχισμό, για φοβίες και πρόοδο όταν οι ίδιοι με τις πράξεις και τα λόγια τους γίνονται ακραίοι ρατσιστές, φασίστες και οι μεγαλύτεροι φοβικοί. Όταν εκφράζονται με λυσσαλέο μίσος, παράλογη εμπάθεια και επιθετικότητα για ό,τι παραδοσιακό Ελληνικό και Ορθόδοξο. Αυτό εκτός από αναχρονισμός είναι και ο πολυλατρεμένος τους δυτικός μεσαίωνας που τόσο συχνά επικαλούνται στις πομπώδεις ρητορείες τους...  

Διονύσιος Πυλαρινός,

Θεολόγος

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... ο δυτικός μεσαίωνας

(ο μόνος ουσιαστικά μεσαίωνας καί ας μάς φόρεσαν, εδώ και κάτι χρόνια και στο βυζάντιό μας την ρετσινιά... οι ιστορικοί τής αρπαχτής που γράφουν τα σχολικά εγχειρίδια
και οι όμοιοί τους
ν ε ο σ κ ο τ α δ ι σ τ έ ς πανεπιστημικοί...)

οι μέσοι χρόνοι λοιπόν, τής επικράτησης
τής μαγείας και της βαρβαρότητας
στην ξοφλημένη ηθικά δύση

που λυμαινόταν από τούς κάθε λογής βαρβάρους επιδρομείς τού βορρά

που έχοντας ασπαστεί... οπως οπως τον αρειανισμό, ζητούσαν λές... να πάρουν την ρεβάνς

έκαναν νόμο την ζούγκλα

όπου... όποιος το μπορεί

απλά...(;)

κάνει ό,τι τού γουστάρει...!


ο μεσαίωνας... reloaded
λοιπόν...
και όποιος αντέξει...

...

ο Θεός να μάς λυπηθεί... !

Εμμανουήλ είπε...

Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης είχε πει σε κάποιους Μοναχούς μαθητές του:

Πρέπει να κλειστούμε σε σπηλιές, για να προσευχόμαστε να σώσει Ο ΘΕΟΣ τον κόσμο.

* * *

Οι όποιες δημόσιες αντιδράσεις υπάρχουν, γίνονται ΚΥΡΙΩΣ για τους καλοπροαίρετους ΑΠΕΙΡΟΥΣ (νέους) ανθρώπους, για να μην παγιδευτούν στις ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ δήθεν "προοδευτικές" παγίδες.

Ο σατανάς κάνει δημόσια επίδειξη των "δυνάμεων" του, στους ηλίθιους που τον ακολουθούν, και προσπαθεί να τους πείσει (τους ηλίθιους) ότι ο σατανάς δήθεν "κυβερνά" τον κόσμο.

Ακόμα και η πανδημία του κορωναϊού Covid-19, (που είχε προαναγγελθεί δημοσίως με ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ακρίβεια της πραγματοποίησης της, και ΠΟΛΛΑ χρόνια ΠΡΙΝ από την πανδημία), υπηρετούσε μεταξύ των άλλων σκοπών και την επίδειξη "δύναμης" του σατανά προς τους ηλίθιους που τον ακολουθούν.