Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ο Bono για τον Χριστό.

 

Αυτά είπε ο Bono των U2 για τον Χριστό. Ο Bono της αφορισμένης από καποιους ροκ μουσικής. Νόμιζα ότι όλα αυτά τα είπε κάποιος άνθρωπος της ερήμου. Το Πνεύμα όπου θέλει πνει. Μπαίνεις σε χριστιανικές και θεολογικές σελίδες και τέτοια πνευματικότητα σπάνια βρίσκεις. Εκτός από ευσεβισμο και νεωτερικά φληναφηματα μηδέν τι άλλο. Θα έρθουν από Βορρά και Ανατολή και Νότο και Δύση για να παρακαθισουν με τους Αγίους και να μας κρίνουν αυτές οι ψυχές.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο"Βλέπεις, στον πυρήνα όλων των θρησκειών είναι η ιδέα του Κάρμα. Ξέρεις, αυτό που βγάζεις έξω έρχεται πίσω σε σένα: ένα μάτι για ένα μάτι, ένα δόντι για ένα δόντι ... εμφανίζεται αυτή η ιδέα που ονομάζεται Χάρη να ανατρέψει όλα αυτά τα «όπως έσπειρες, θερίζεις» πράγματα. Η Χάρη αψηφά το λογικό και τη λογική. Η αγάπη διακόπτει, αν θες, τις συνέπειες των πράξεων σου, πράγμα που στην περίπτωση μου είναι όντως πολύ καλά νέα, γιατί έχω κάνει πολλά βλακώδη πράγματα".
"Η σημασία του θανάτου του Χριστού είναι ότι ο Χριστός πήρε πάνω του τις αμαρτίες του κόσμου, ώστε αυτά που βγάζουμε προς τα έξω να μην επιστρέφουν σε μας, και ώστε η αμαρτωλή φύση μας να μη συνεπάγεται τον αυτονόητο θάνατο. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό θα πρέπει να μας κρατάει ταπεινούς. Δεν είναι οι δικές μας καλές πράξεις που μας περνάνε μέσα από τις πύλες του παραδείσου".

4 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Από αυτά τα λίγα δεν μπορείς να εξάγεις συμπέρασμα. Κάποιοι πρεσβεύουν πως επειδή πήρε στον Σταυρό τις αμαρτίες μας ο Δεσπότης μας Χριστός, δεν χρειάζεται η εξομολόγηση και είμαστε σωσμένοι apriori.
Είναι πολύ πονηροί οι καιροί μας, και ο μεγαλύτερος Θεολόγος, είναι ο διάβολος, που φρίττει και πιστεύει..

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Ακριβώς! Το να δεις μια ακτίνα φωτός μέσα στο σκότος μπορεί να είναι μια αρχή,αλλά πρέπει να την ψάξεις για να την βρεις.
Όπως έχουμε υπόψιν μας πάντοτε δεν υπάρχει μετάνοια δίχως ορθόδοξο φρόνημα.
Από κει είναι ο δρόμος!

Υπάρχουν πολλοί δήθεν χριστοι,αλλά ένας είναι που σώζει στην ορθόδοξη πίστη και ζωή,στη συνεχή μετάνοια κοντά στον αληθινό Χριστό,στηΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.

Συμφωνώ με τον πρώτο σχολιαστή..

ΑΧΙΛΛΕΑΣ είπε...

Ίσως νομίζουμε ότι με την μετάνοια καταργούμαι την λειτουργία του πνευματικού νόμου αυτό που κάποιοι άλλοι το λένε "κάρμα". Απόσα γνωρίζω με τη μικρή μου ενασχόληση στα πατερικά κείμενα δεν καταργείται απαραίτητα ο πνευματικός νόμος με τη μετάνοια . Το ζητάμε μεν λέγοντας "ρύσαι ημάς από του πονηρού" αλλά αυτό δεν είναι ούτε βέβαιο ούτε απαραίτητο να γίνει. Σίγουρα όμως η αμαρτία αυτή τη στιγμής που θα εξομολογηθούμε δεν θα βρεθεί μπροστά μας στο διάβα προς τον βασιλέα των όλων μετά τον θάνατο. Δεν γίνεται τελωνισμός και εκεί είναι η άφεση των αμαρτιών. Το να ξεπληρώνουμε τα αμαρτήματά μας σε αυτήν εδώ τη ζωή χωρίς να γκρινιάζουμε μας οδηγεί σε πνευματική βελτίωση. Αυτά όλα γίνονται όμως με ορθόδοξο φρόνημα και όχι με αιρετικο.

Φωτιος Νικολοπουλος είπε...

Ο ΒΟΝΟ απ οτι ξερω ηταν υποστηρικτης του Μπαρακ Ομπαμα.Ο ιδιος ο Ομπαμα δεν ειναι παρα μια μαριονετα της Νεας Ταξης.