Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Η τραγωδία των κύκλων

 Μερικοί δεν έχετε ζήσει την ζωή έξω από τους εκκλησιαστικους κύκλους . Οι κύκλοι αυτοί μπορεί να σε απογειώσουν, μπορεί και να σε κατακρημνισουν. 

Όπως και η ζωή έξω από την Εκκλησία μπορεί να σε απομακρύνει από τον Χριστό ή να σε επαναφέρει στην ασφάλεια και την νοσταλγία της Εκκλησίας και της ζωής κοντά στον Χριστό. 

Γι' αυτό λοιπόν κάνετε τις επαναστάσεις σας στα 40 και στα 50 σας χρόνια και πληρώνουμε τα σπασμένα και τα απωθημένα σας όλοι οι υπόλοιποι . Ειδικά το ράσο ειναι κόκκινο πανί. 

Οι περισσότεροι Χριστιανοί ή κληρικοι δεν σκοπευουμε στην κακοποίηση σας και δεν ευθυνόμαστε για τις ασχημες εμπειριες σας.Ο άνθρωπος του Θεού όμως έχει μια ευρεία καρδιά η οποία τους χωράει, τους δικαιολογεί και τους αγκαλιάζει όλους. Δεν υπάρχει άνθρωπος του Θεού που να μην αισθάνεται έτσι . Και όλοι οι άνθρωποι του Θεου εχουνε φάει φτυσιμο άπό δικούς και ξενους.

 Δεν ειστε τα εμβληματικα θυματα κανενός. 

Τι να πω... Δεν είμαι πνευματικός να σας πω πως ακριβώς θεραπεύεται κάθε αρρώστια της ψυχής. 

Αυτό όμως που νομίζω ότι είναι σίγουρο είναι ότι η παραδοχή ότι βρισκόμαστε σε ασθένεια και λάθος πορεία είναι η αρχή της θεραπείας μας . Αυτό το γνωρίζουν και το γνώρισαν και όσοι δεν έχουν σχέση με την ορθόδοξη πνευματικοτητα.

π.Παντελεήμων Κρούσκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: