Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Αν φοβάσαι

 Μπορεί να είναι εικόνα ‎1 άτομο και ‎κείμενο που λέει "‎Εάν φοβάσαι, δεν είσαι Χριστιανός. Χριστιανός και φόβος δεν συμβιβάζονται. Τι φοβάσαι; τους ανθρώπους. τον κόσμο, τον διάβολο τον θάνατο; o Χριστιανός δεν φοβάται τίποτε, μόνο το Θεό φοβάται και είναι σύντοφος των γενναίων μαχητων Εάν είστε δειλοί και να το θυμάστε γράψατε το ..θα επικρατήσουν το...θα οι άθεοι. Εάν εμείς οι Χριστιανοί δεν ξυπνήσουμε και δεν γίνουμε ήρωες, θα χάσουμε και την πατρίδα και τα σπίτια και τα πάντα. سسه Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης‎"‎‎

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να είναι κάποιος (αληθινός) Χριστιανός, πρέπει να ΖΕΙ την Χριστιανική ΖΩΗ, όπως την διδάσκουν η Αγία Γραφή και οι Άγιοι της Εκκλησίας.

Αυτό το κατάλαβα από την επόμενη εμπειρία μου:
Επειδή γνώρισα από κοντά και προσωπικά μερικούς Οσίους του εικοστού και του εικοστού πρώτου αιώνα, αυτό που μπόρεσα να καταλάβω από αυτούς τους ανθρώπους, είναι ότι ΖΟΥΣΑΝ με μεγάλη ΑΚΡΙΒΕΙΑ, και με μεγάλη ΣΥΝΕΠΕΙΑ, την Ορθόδοξη Χριστιανική ΖΩΗ τους.

Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, είχε πει ότι το 97-98% των Χριστιανών θα προσκυνήσουν τον Αντίχριστο. Αυτό θα έχει άμεση σχέση με την Ορθόδοξη Χριστιανική ΖΩΗ που θα ΖΟΥΝ.