Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Η Γενοκτονία συνεχιζεται... Πεθανε «ΞΑΦΝΙΚΑ» στα 53 του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κρητικός

 Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Δημήτρη Κρητικό που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Έφυγε χθες το βράδυ ξαφνικά από κοντά μας ένας εκλεκτός συνάδελφος δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο Δημήτρης Κρητικός, σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Ο Δημήτρης Κρητικός υπήρξε επί χρόνια αρχισυντάκτης του μεσημεριανού μαγκαζίνο, του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος, όπου εργάστηκε με ήθος και ευσυνειδησία και ήταν αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Το 1996, αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου σπούδασε «Επικοινωνία και ΜΜΕ». Ως φοιτητής ακόμη, ξεκίνησε να αρθρογραφεί στα έντυπα του Πανεπιστημίου, στην τοπική εφημερίδα της Αρκαδίας «Μπαρουτοκαπνισμένα Βέρβενα» και στο περιοδικό «COLT» για αθλητικά θέματα. Το 1998, άρχισε να εργάζεται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στο τμήμα ειδήσεων, όπου συνέχισε μέχρι τώρα, ως αρχισυντάκτης.

Ο Δημήτρης Κρητικός υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με παραδειγματική προσήλωση στους κανόνες δεοντολογίας και διακρίθηκε για τη συναδελφικότητά του, το σπάνιο ήθος του και την εξαίρετη επαγγελματική του συμπεριφορά.

Η απώλεια του Δημήτρη Κρητικού, ο οποίος «έφυγε» απρόσμενα, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και βυθίζει στη θλίψη τους συναδέλφους του στην ΕΡΤ και όλους τους οικείους του.

Στην ΕΡΤ θα έχουμε πολλά να θυμόμαστε από τον καλό μας φίλο και συνάδελφο. Η απουσία του από την αίθουσα σύνταξης είναι ήδη αισθητή και ιδιαίτερα επώδυνη. Θα έχουμε πάντα κοντά μας το χαμόγελο, την καλοσύνη και την ευγένεια που τον διέκριναν, όλα τα προτερήματα του που κοσμούσαν το εργασιακό μας περιβάλλον και τον φιλικό και συναδελφικό μας κύκλο.

Όλοι οι συνάδελφοι και φίλοι του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και της ΕΡΤ είμαστε συντετριμένοι. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του και αγαπητή συνάδελφο της ΕΡΤ Ντένια Σαρακίνη και στα δυο του παιδιά που τον αποχωρίστηκαν σε τόσο μικρή ηλικία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: