Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ του Αγίου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και ηγουμένου στην γυναικεία Ι.Μ Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αίγιο. (1910 - 1995)

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 
"Πρώτο από όλα τα αγαθά της ζωής είναι η αγάπη. Όποιος αγαπά είναι ο πραγματικά πλούσιος! Πλούσιος δεν είναι εκείνος που κατέχει πράγματα ή χρήματα, αλλά εκείνος που δίνει. Μέσα στην αγαθοεργία ευρίσκεται όλος ο πλούτος και όλη η έννοια του πλούτου."
"Δεν μπορεί να συλλάβει η σκέψη μας τί κάνουν οι Άγιοι για μας που ζούμε εδώ, στην κοιλάδα του κλαυθμώνος. Τί δεήσεις και τί προσευχές κάνουν οι Άγιοι για μας εδώ. Διότι περπάτησαν εδώ που περπατάμε και εμείς και συνάντησαν δυσκολίες, πειρασμούς και εμπόδια, που κι εμείς συναντάμε. Να καταφεύγουμε πάντα στους Αγίους και να ζητάμε έλεος, τις προσευχές και τις ικεσίες τους."
Γέροντας Ευσέβιος Γιαννακάκης(✞ 19 Ιουνίου 1995)

1 σχόλιο:

Λευκή είπε...

Στίς 15 Ιουνίου 1995, ημέρα Τετάρτη κατα τα ξημερώματα, συνέβη ο μεγάλος, καταστρεπτικός σεισμός στήν πόλη μας καί ό Γέροντας πού ευρισκετο στά αγιασμένα τέλη του, σηκώθηκε μέ δυσκολία, βασταζόμενος και αφού βγήκε λίγο πρός τά έξω, ευλογησε τά τέσσερα σημεία του ορίζοντος καί τήν πόλη καί στίς 19 Ιουνίου άφησε τήν τελευταία του πνοή. Αιωνία του ή μνήμη καί νά εχουμε όλοι τήν ευχή του.