Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

9 ΜΑΪΟΥ 2019 ΔΈΝ ΘΆ ΣΆΣ ΞΕΧΆΣΕΙ Ή ΙΣΤΟΡΊΑ. Ή ΌΠΟΊΑ ΤΟΎΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ ΤΟΎΣ ΤΙΜΩΡΕΊ . ΚΑΊ ΤΟΎΣ ΧΘΕΣΙΝΟΎΣ ΠΟΎ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΊ ΤΟΎΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΎ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΆΣ ΧΕΊΡΑΣ ΤΩΝ.....

 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

3 σχόλια:

Βασίλειος είπε...

Στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν στα Σκόπια νίκησαν οι εθνικιστές που προεκλογικά έλεγαν ότι θα καταγγείλουν και θα ακυρώσουν την επαίσχυντη συμφωνία γιατί θέλουν σκέτη Μακεδονία που σύμφωνα με τα σχέδια των πατρόνων τους θα περιλαμβάνει λένε και τη Μακεδονία του Αιγαίου και θα φθάνει μέχρι τη Λάρισα.
Αυτός ο μεγαλοιδεατισμός στηρίζεται στα σχέδια των λεγόμενων εταίρων μας που συμπεριφέρονται ως εταίρες και δεν σέβονται τη χώρα που πολέμησε εναντίον των ολοκληρωτικών καθεστώτων του εικοστού αιώνα, τον ναζισμό και τον κομμουνισμό.
Τα σχέδια αυτά ξεκίνησαν επί κομμουνισμού και συνεχίζονται από τους νεοκομμουνιστές της ΝΤΠ.
Η τωρινή ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η συμφωνία δεν μπορεί να ακυρωθεί και τώρα εκλιπαρεί τα Σκόπια να τη τηρήσουν . Ξέρουν ότι αν οι εθνικιστές του VMRO που για λίγο δεν μπορούν να κάνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και ετοιμάζονται για κυβέρνηση συνασπισμού, κάνουν πράξη αυτά που έλεγαν προεκλογικά, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα .
Είναι τέτοια η κατάντια και η ανυποληψία της χώρας μας που ακόμα κι αν την ακυρώσουν οι Σκοπιανοί , είναι ικανοί να συνεχίσουν να λένε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει την συμφωνία μονομερώς, ενώ θα μπορούσαν να καταγγείλουν τα Σκόπια στον ΟΗΕ και την ΕΕ για αλυτρωτισμό και να ακυρώσουν και από τη μεριά μας τη συμφωνία αναγνωρίζοντας τα Σκόπια με όνομα που δεν έχει μέσα κανένα παράγωγο της λέξης Μακεδονίας, πχ Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία ή Δημοκρατία της Αχρίδας ή των Σκοπίων . Σε περίπτωση που τραβήξουν κι άλλο το σχοινί οι Σκοπιανοί και οι πάτρονες τύπου Σόρος , η Ελλάδα έχει πολλούς άσους και μέσα πίεσης όπως το κλείσιμο των συνόρων και η απομόνωση του κρατιδίου . Με διπλωματικές και στρατηγικές συμμαχίες με άλλα κράτη των Βαλκανίων , το κρατίδιο αυτό θα αναγκαζόταν να καταλάβει ότι η Ελλάδα παίζει το πιο σημαντικό ρόλο για την επιβίωσή του. Αυτά όμως όλα προυποθέτουν ελληνικές κυβερνήσεις που λειτουργούν προς όφελος της Ελλάδας .
Οι παραβιάσεις της συμφωνίας εκ μέρους των Σκοπίων είναι δεκάδες , αν όχι εκατοντάδες , αλλά όπως και με την Αλβανία και τη Τουρκία , η Ελλάδα παρουσιάζεται ως η χώρα που μονομερώς σέβεται το διεθνές δίκαιο και όταν οι γείτονες καταπατούν κάθε έννοια δικαίου , αντί να τους καταγγείλουμε διεθνώς και να άρουμε τη στήριξή μας για διάφορα οικονομικά πακέτα στήριξης ή τα ενταξιακά σχέδια ενσωμάτωσης σε δυτικούς συνασπισμούς , προτιμάμε να χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ή ότι κοιμόμαστε σε ύπνο βαθύ.
Καθόλου παράξενο λοιπόν που οι γειτονικές χώρες , Τουρκία - Αλβανία - Σκόπια , γίνονται πιο προκλητικές έναντι της παθητικής Ελλάδας των ευχολογιών και δεν πρέπει να αποκλείσουμε τη στενή στρατιωτική συμμαχία αυτών των χωρών απέναντί μας.

Παραμυθοπαρμένη είπε...

Τα Σκόπια θα διαλυθούν
Άγιος Παΐσιος

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... η ιστορία, ενίοτε -δυστυχώς-

κάποια τα θυμάται...
κάποια τα ξεχνά...

πολλά... τα μυθιστορεί...

και το ξέρουν
και το παίζουνε προπό...
(κι άμα μάς κάτσει... σκέφτονται... οι δόλιοι...
οι ντήλερς τών πατρίδων...)