Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

«Ἑλληνικὴ» ἐξωτερικὴ πολιτική: ἀπὸ κατάντια σὲ κατάντια…


3 σχόλια:

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θαλασσινός είπε...

Για την λύσσα τη χολή και το οξος της Ντόρας, νομίζω πως έχει να κάνει με το μίσος προς τη Ρωσία. Νομίζει η ελεεινή πως με αυτή την άποψη θα πλήξει και άλλο το γόητρο της Ρωσίας επειδή η Σερβία κρατάει μια φιλορωσική στάση.
Τα σκυβαλα και οι πέτρες εν ημέρα Κρίσεως θα έχουν ευνοϊκότερη κρίση.
Λυπάμαι όμως πολύ τον Ιερώνυμο αν δεν αλλάξει στάση. Δεν θα υπάρχει χειρότερος Αρχιεπισκοπος εν Ελλάδα από κτίσεως της Ελλάδας.

Βασίλειος είπε...

Το βαρέλι δυστυχώς δεν έχει πάτο , έχουμε να δούμε ακόμα πολλά επεισόδια εθνικής μειοδοσίας και προδοσίας , όπως και πολλά κτυπήματα κατά της πίστης των Ελλήνων , αλλά είναι ειπωμένο από τον Πατέρα και Αρχηγό της πίστης μας ότι η Εκκλησία θα παραμείνει ασάλευτη μέχρι συντελείας του κόσμου.
Το Έθνος μας θα αναστηθεί σαν τον Άγιο Λάζαρο όταν στραφεί με όλη του την ψυχή στο Χριστό και γυρίσει τη πλάτη του σε όλους αυτούς που Τον πολεμούν . Ο εμπαιγμός και η υποκρισία από διάφορους μεγαλόσχημους και κακάσχημους δεν κρύβονται πλέον.
Ο ένας ζητάει ραντεβού με τον προκαθήμενο μπροστά στις κάμερες για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ο άλλος μπαίνει μέσα σε ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της χώρας και δεν κάνει καν το σταυρό του λες και επισκεπτόταν κάποιο μουσείο, αλλά δηλώνει ότι όταν βαπτιζόταν σχηματίστηκε σταυρός στη κολυμβήθρα .
Το ποίμνιο όμως όσο και να το αποπροσανατολίζουν οι διάφοροι ταγοί , αντιλαμβάνεται το παίγνιο που παίζεται εις βάρος του. Η αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας για την εξυπηρέτηση σκοπών ξένων προς εμάς αποθρασύνει τον σουλτάνο . Όταν βρεθούμε προ τετελεσμένων το ποίμνιο θα αναγκαστεί να δει τη κατάσταση κατάματα και να αποφασίσει αν θα αποδεχτεί την ήττα ή να απαλλαχτεί από τα παράσιτα που τον οδήγησαν στη σημερινή κατάντια.