Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΝΤΡΟΠΗ!

Ο Δημήτρης συναγωνιζόταν τα κατσίκια του σε κινητικότητα και ζωντάνια. Και όμως έφυγε απ’ τη ζωή εξ αιτίας ενός απλού πεσίματος στα σκαλιά του σπιτιού του! Πέσιμο το οποίο τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι. Η γνωμάτευση του ιατρού του Κέντρου Υγείας Κάσου ήταν ότι ο Δημήτρης υπέστη εσωτερική αιμορραγία και ήταν σε κώμα. Ο Δημήτρης ωστόσο ζούσε ακόμη.

  

Οι Αρχές της Κάσου κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να μεταφερθεί ο Δημήτρης με εναέριο μέσο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Ρόδου ή της Κρήτης. Τα νοσοκομεία όμως, μετά από τη γνωμάτευση του ιατρού της Κάσου ότι η κατάσταση του Δημήτρη δεν ήταν βιώσιμη, δεν έστειλαν τελικώς μέσο μεταφοράς του σε νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ, αντιδρώντας στις ευθύνες που του επέρριψε ο Δήμος Κάσου, απάντησε πως η αεροδιακομιδή δεν έγινε γιατί τα νοσοκομεία δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να περιθάλψουν ένα τραυματία με σοβαρότατο τραυματισμό! Αυτά συμβαίνουν στα ακριτικά νησιά μας τον 21ο αιώνα. Οι ακρίτες, όπως αποδεικνύεται, είναι αναλώσιμοι για το κράτος και τις υγειονομικές υπηρεσίες του. Ένα κράτος το οποίο σπεύδει ωστόσο να δημιουργήσει σύγχρονους ξενώνες φιλοξενίας μεταναστών! 

Ντροπή πια, ντροπή!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος

2 σχόλια:

Georgios Tatsis είπε...

πατρο-Κοσμα;;; πότε θα παρελθη το Ψευτορωμαιικο που μας υποσχέθηκες;;;;ζω για την ημέρα της ολοκληρωτικής καταρρευσεως αυτού του δαίμονα που μας τυραννάει,του λεγομένου "Ελληνικού Κράτους"!!!"απωλετο το μνημόσυνον αυτού μετ'ήχου!!!"ΑΜΉΝ!!!

hpt300@gmail.com είπε...

Αδελφέ Εν ΧΡΙΣΤΟ
Αυτό περιμένουμε πολλοί … αλλά τι να πω ,φοβάμαι ότι δε θα το δούμε σύντομα …
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής