Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ανεξήγητο πως εμπνέει η Παναγία τους ανθρώπους

 O Δημήτρης Μελισσανίδης μιλάει στον Λάμπη Ταγματάρχη στην εκπομπή ΤΑΔΕ ΕΦΗ. Ο πατέρας του Δημήτρη Μελισσανίδη Γιώργος (Ζώρας) Μελισσανίδης. Πέθανε και προς έκπληξη της οικογένειας στην Παναγία Σουμελά συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άτομα για να τον τιμήσουν. Άνθρωποι τους οποίους είχε βοηθήσει, άνθρωποι τους οποίους είχε ευεργετήσει. 

Μετά τον θάνατο του ένας ράφτης πήγε στον  Δημήτρη Μελισσανίδη με μια λίστα. Ο Ζώρας είχε δωρίσει ρούχα σε όλη την Κοκκινιά. Πήγαινε με σημειωματάρια στον πρόεδρο και του έλεγε: Οι τάδε είναι πολύ καλοί άνθρωποι, δώσε ό,τι θες, δηλαδή 1εκατ. δραχμές. Το έκανε συνέχεια και κάποια στιγμή ο Δημήτρης Μελισσανίδης του είπε: Λοιπόν πατέρα για να μην έρχεσαι συνέχεια και μου ζητάς σου πήρα μια επταώροφη πολυκατοικία στη Νίκαια, πάρε τα ενοίκια και κάντα ό,τι θες. Μετά από λίγο καιρό εμφανίζεται πάλι με σημείωμα. Ο πρόεδρος του λέει μα τι έγινε με την πολυκατοικία; Τη γέμισα με πρόσφυγες, του απαντά. Σε αυτή την πολυκατοικία ζουν μέχρι σήμερα οι απόγονοι των προσφύγων που είχε βάλει εκεί ο Ζώρας. Αυτά επιστρέφουν στη ζωή.

1 σχόλιο:

Νεκτάριος είπε...

Έχει πει ο Μόρφου ότι, ένας πλούσιος μπορεί να αγοράσει τον Παράδεισο...
Ο Κύριος πάντως δεν τους απέκλεισε.
Ένας κεκοιμημένος ιερέας σε μία κουβέντα είχε πει ότι, θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στον Παράδεισο, εννοώντας ότι αυτά που εμείς "βλέπουμε" δεν συνάδουν μ' αυτά που βλέπει εν τω φανερώ και εν τω κρυπτώ ο Πανθεπόπτης και Καρδιογνώστης.