Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ--------+Μεγάλη Εβδομάδα

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Μεγάλο είναι αυτό που μικραίνει γιατί αγαπάει είχε πει ο Άγιος Σιλουανός (+1938) διακρίνοντας έτσι στον Χριστό τον αληθινό Κύριο της καρδιάς μας αφού μίκρυνε για μας μέχρι θανάτου.
 
Τα υλικά που χρειάστηκαν τότε σ’Αυτόν για μια ζωή πραγματικά μεγάλη ήταν ένας γάιδαρος, λίγο ψωμί-λίγο κρασί, τέσσερα μεγάλα καρφιά, ένας σταυρός κι ένας τάφος και πλήθος πολύ..
 
Ο τάφος στο τέλος άδειος φανέρωσε ότι η αληθινή αγάπη είναι παντοτινή και ότι τώρα συνεχίζει να ζει μέσα σε ψιχουλάκια και σταγόνες κρασιού προκειμένου να ενωθεί Αυτός μαζί μας στο Δείπνο το μυστικό που κρατάει αιώνια που και γι’αυτό ονομάζεται λειτουργία θεϊκή -θεία λειτουργία.
 
Ένας Λάζαρος, ένας Ιούδας, ένας Πόντιος Πιλάτος, ένα πλήθος μάζα, ένας Πέτρος που πρόδωσε και έκλαιγε μετά και μαθητές φοβισμένοι που γέμισαν με απέραντη ειρήνη βλέποντας τον Κύριο Αναστημένο, είναι οι ρόλοι της ζωής μας, με την ελπίδα ο φόβος να γίνει και σε εμάς ανίκητη ειρήνη σαν των μαθητών και όχι προσαρμογή και πειθαρχία μαζική κατά το αντεστραμμένο πρότυπο των μεγάλων της γης που κατά καιρούς παριστάνουν τον σωτήρα..
Η ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ