Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

🤬Μητροπολίτης Λαρίσης_ΣΙΩΠΗ!!! ΜΗΝ ΘΟΡΥΒΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ! Τι ρόλο βαράει τούτος εδώ τελικά;


 

ΣΧΟΛΙΟ_Τι πάει να πει «η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική»; Ποια είναι αυτή η «ουσιαστική πολιτική» εσείς την ξέρετε; Τόσα εγκλήματα έχουνε γίνει σ’ αυτήν την χώρα, έχετε δει εσείς πουθενά «ουσιαστική πολιτική» και δικαιοσύνη; Όταν είναι όμως να γίνετε νεροκουβαλητές του αφορισμένου Μητσοτάκη, τότε είναι εν τάξει να ανακατεύεστε με την πολιτική εσείς οι γνωστοί κύριοι που φαφλατίζετε. Ε; Ενώ όταν ο Καίσαρας παραβιάζει ξεκάθαρα τα όρια της Εκκλησίας και κλείνει τους Ναούς ή τους κάνει επιστημονικούς τεκέδες, τότε βάζετε φερμουάρ στο στόμα και μας λέτε ότι δεν σας αφορά γιατί δεν είναι πνευματικό το θέμα. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Καίσαρι πάλι, σωστά;

Βρε μαζευτείτε λιγάκι. Βρε θα σας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες, μαζί με τους πολιτικούς, και δεν θα ‘χετε που να κρυφτείτε. Αν είναι δυνατόν να λέτε στον κόσμο να σιωπήσει μπροστά στο πρωτοφανές μαζικό έγκλημα των Τεμπών. Ο έλεγχος στην εξουσία είναι βασικό δικαίωμα του πολίτη, θα του το απαγορεύσετε και αυτό; Βρε μιλήστε εσείς για μετάνοια εντός της Εκκλησίας. Δώστε εσείς πρώτοι το παράδειγμα. ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ και αφήστε τους Έλληνες πολίτες να είναι και πολίτες.

Προκαλείτε με αυτά που κάνετε την οργή του Λαού. Να εύχεστε να πέσει αυτή πάνω σας και όχι η οργή του Θεού.

η συνέχεια ...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που συμπεραινω απο την κοβιντοκρατια και εντευθεν οσο αφορα τη συμπεριφορα των επισκοπων ειναι πως εχει συμφωνηθει καποιου ειδους συναλλαγη(;) με την κυβερνηση οσο αφορα τη μισθοδοσια του κληρου και τον μη χωρισμο κρατους-εκκλησιας. Προσωπικα δεν μπορω να εξηγησω αλλιως τετοια "χοντροπετσια" εκ μερους τους.

Ανώνυμος είπε...

> Τόσα εγκλήματα έχουνε γίνει σ’ αυτήν την χώρα, έχετε δει εσείς πουθενά «ουσιαστική πολιτική» και δικαιοσύνη;

Η δικαιοσύνη και οι καλοί ηγέτες είναι για κοινωνίες που τα αξίζουν.
Η Ελλάδα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι βρήκε τους ηγέτες που της αξίζουν σε όλα τα πεδία, και αναμένω και περισσότερους "καρπούς" από αυτές τις ηγεσίες λίαν συντόμως...
Ή μήπως δεν ήξεραν οι ψηφοφόροι της ΝΔ ότι ο "γάμος" που ψηφίστηκε πρόσφατα ήταν στις προεκλογικές της δεσμεύσεις; Εγώ που δεν τους ψηφίζω το ήξερα οπότε, αν αυτοί δεν το ήξεραν, κάτι πάει πολύ στραβά...

Εθελοτυφλώντας, η αρθρογράφος, επικεντρώνεται στην ευθύνη των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών (που σε τελική ανάλυση κάνουν την δουλειά τους, είτε δουλεύοντας για την CIA, είτε για άλλους), αλλά αγνοεί εντελώς την ευθύνη του λαού, αλλά και του εαυτού της.
Είναι μήπως η ίδια δίκαιη;
Ή μήπως εμπλέκεται σε πολιτισμένο διάλογο με άτομα που διαφωνεί;

Δε θέλει πολύ για να καταλάβει κανείς ότι όλη η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος είναι γεμάτη με ασυνεννόητους, θερμοκέφαλους, αμόρφωτους, απαίδευτους, και λυσσασμένους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία του Χριστού, ακόμα κι αν είναι αγωνιστές της πίστεως ή της πατρίδος. Οι εξαιρέσεις παίζει να μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, και είναι άτομα που δεν τα ξέρει κανείς. Αυτά για τους Ορθόδοξους. Για τους αυτοαποκαλούμενους "ποιμένες της Εκκλησίας" δεν θα μιλήσω, γιατί αυτοί είναι εκτός Εκκλησίας.

Στις θεολογικές σχολές έχουν την μόδα να αναρτούν το «Τό Πνεῦμα μή σβέννυτε» (Α΄ Θεσ. 5,19) σαν σλόγκαν. Αλλά που είναι αυτό το Πνεύμα σήμερα; Είναι δυνατόν να υπάρχει αναμεταξύ μας, την ώρα που τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά, χωρίς διάθεση ή ικανότητα συνεννόησης;
Το Πνεύμα έχει κάνει φτερά εδώ και πολύ καιρό. Το μόνο που παλεύουμε να κρατήσουμε είναι την διδασκαλία της ορθής πίστης σε καμιά μεμονωμένη ομάδα ατόμων, όπως έκαναν οι Εβραίοι μετά τον Τίτο. Και με αυτό νομίζουμε ότι είμαστε καλά. Κούνια που μας κούναγε...

Καταλήξαμε να ζητάμε από ανθρώπους της Εκκλησίας, υποτίθεται, να διαβάζουν το Ψαλτήρι, χωρίς να έχουν μονιάσει μεταξύ τους. Με τι μούτρα θα βρεθούν μπροστά στον Θεό;;; Και άλλοι αποθνήσκουν και πάνε στον άλλο κόσμο, και οι έριδές τους παραμένουν πίσω.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

καὶ τώρα...ποιός στὴ χάρη μας...

τώρα ὁ νέος νόμος τρομομπαμπούλας
καὶ σκιάχτρο παμπερήφανο
εἶναι ἔτοιμος
πανέτοιμος γιὰ νὰ τρομοκρατεῖ
ὃποιον τυχάρπαστον
(καὶ κακόβουλον ἀπαξιωτήν) κακοχαρακτηρίζει
τὸν πολυχρονεμένο μας τὸν πατισάχ
(ποὺ ὁ σαλάχ νὰ μᾶς κόβει λεπτὰ καὶ νὰ τοῦ τὰ δίνει δευτερόλεπτα)
καθῶς καὶ τὰ ἐκλεκτά,
τὰ ὀλόπιστα κυνάρια
τοῦ κυνοβωλίου μας,
που μὲ θάρρητα περίσσια ἀγωνίζονται
σὲ ἕδρανα κοινά ἑδραζόμενοι τὴν ἐκλεκτή τους ἕδρα
καὶ στίς κάδιᾶς τους τὴν καθέδρα
ὀλονύχτια ἀλυχτώντας
σὲ γουάινμπαρς σικάτα
καὶ ἀσίκικα
ὥστε στερρῶς νὰ προμοτάρουνε,
κάθε μισόκαλο καὶ κακοκάγαθο
καθῶς κι ἐτοῦτο
τὸ μέγα εὐεργέτημα καὶ
σπὸρ ξεχωριστό τῆς κιναιδοτρόπου εὐρυπροκτωσύνης
καθῶς ἴσως θὰ τὄλεγε καὶ ὁ ἀρχαῖος μας ὁ τραγικός
ὁ κωμωδός

καλῶς ὁρίσαμε λοιπόν
στὴν δυστοπία,
ποὺ ατέλειωτα ἀναβαθμίζεται
ὅσπου νὰ σπάσει ἐν καιρῷ
τά ἐκλεκτά της μοῦτρα...!


salos είπε...

ίσως να γίνει και πιο βαρύ κι απο όσο νομίζουμε,
να φύγουν απο την άφωνη χλιαρότητα
και ως και την φωνάσκουσα συγκατάβαση
-που ήταν μέχρι τώρα,
και να αρχίσουν να τρέχουν ολοταχώς πλέον,
για την (Νέα) Ενωμένη "εν αγάπη" Εκκλησία,
όπου για αγάπη θα βάζουν ό,τι θέλουν και φαντάζονται,
εκτός απο την αγάπη του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ/ή μήν σκανδαλίζεστε . Η εκκλησία είναι πολυσυλλεκτική , απαρτίζεται απο ετερόκλητα και πάσης μορφωτικής , κοινωνικής , παιδευτικής αποχρώσεως μέλη . Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος έλεγε , οτι στους ανθρώπους που δεν έχουν κάποια αγωγή απο το σπίτι , λίγα πράγματα μπορεί νά κάνει και ο Χριστός . Εννοείται αυτό δεν το έλεγε κατα μία απόλυτη έννοια . Όμως δεν το βλέπουμε νά συμβαίνει ; Στην βλαμμένη εποχή μας και οι 《 χριστιανοί 》 είναι βλαμμένοι . Είναι φρούτα της εποχής τους . Ο άνθρωπος , που δεν διαθέτει κάποια ανθρώπινα ποιοτικά χαρακτηριστικά , όπου και νά βρεθεί πρόβλημα θα δημιουργήσει . Μήν ξεχνούμε οτι πολλοί απο τους νυν χριστιανούς γλέντησαν μιά χαρα τα νειάτα τους και τα πάθη έχουν γίνει έξεις . Ούτε κάν καταλαβαίνουν οτι αυτό που κάνουν αντιβαίνει στον πνευματικό νόμο . Μεταξύ αυτών και εγώ .

Ένας σύλλογος πάει νά δημιουργηθεί και αμέσως διαλύεται . Μέ τα χάλια μας θα είχαμε καταφέρει νά καταλύσουμε και την ίδια την εκκλησία , άν δεν ήταν Θεοίδρυτη και άν δεν την συνείχε το Αγιο Πνεύμα . Την εκκλησία την κρατάνε οι άγιοι . Οι οικουμενιστές μόνο υποκριτικά τιμούν τους αγίους , ενώ είναι αγιομάχοι .

Και εγώ απορώ γιατί όλοι απαιτούν απο τους παπάδες . Ειδικά η τωρινή συγκυρία απαιτεί ένα λαικό ξεσηκωμό . Μεθαύριο την 25η θα τολμήσουν νά πάνε στην δοξολογία και κανείς δεν θα τους απαγορεύσει την είσοδο σαν τον Αμβρόσιο Μεδιολάνων . Το πλέον αποτελεσματικό για νά μήν τους χωράει ο τόπος νά σταθούνε , είναι νά βρεθούν 10 άνθρωποι οργανωμένα ή αυθόρμητα νά τους κράξουν . Όμως βλεπομε οτι είμαστε ευυπόληπτοι πολίτες πάνω απ' όλα . Τότε ας μήν παραπονιόματε . Για το κακό ριζικό μας φταίμε εμείς οι ίδιοι . Ως ευυπόληπτοι πολίτες βρήκαμε την δικαιολογία της προσευχής . Ουδέν υποκριτικότερον αυτού . Σε λίγο ο σατανάς θα μας εμπνεύσει κάποιον τρόπο νά εξαγοράζουμε την ομολογία μέ κομποσχοίνια .

Ανώνυμος είπε...

Επικό σχόλιο. Προσυπογράφω απολύτως.

'Artemis είπε...

Και δυναμίτη βρόντηξε και σιγοστάλαξε αίμα,παρά σε πύργους άρχοντας και σε ναούς το ψέμα.Των πρωτογέννητων καιρών ,η πλάση με τα αγρίμια,ξανάρχεται,καλώς να ρθει, γκρεμίζω την ασχήμια...Στίχοι του μέγιστου Κωστή Παλαμά ,από το μελοποιήμενο,επίκαιρο πάντα ποίημα του , ο Γκρεμιστής.

Ανώνυμος είπε...

Ευυπόληπτοι πολίτες = μικροαστοί. Ότι πιο σιχαμένο υπάρχει...

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο νόμος είναι μια πρόβα τζενεράλε της κυριαρχίας του αντιχρίστου.
https://youtu.be/gycWh8iIJb0?si=ipwgBtAvfJTaiGFZ
Αν ήξερε ο λαός τη δύναμη του θα ήταν τα πράγματα αλλιώς.... αλλά ποιος λαός..???
Ο ελέφαντας φοβάται ένα ποντικάκι.