Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
🍂Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Τέλος η Θεία Κοινωνία για όσους ψήφισαν γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ και υιοθεσία ανήλικων παιδιών από αυτούς
Υψώνει το ανάστημά του ο Ιεράρχης του Πειραιά
🍂Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ανακοίνωσε ότι όσοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ του εκτρωματικού ν/σ του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ+ και της υιοθεσίας ανήλικων παιδιών από αυτούς, δεν θα μπορούν εφεξής να κοινωνούν στην Μητρόπολη Πειραιώς.
Το μέτρο αφορά και τους τρεις νεοδημοκράτες (Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαο Βλαχάκο), αλλά και όλους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που το ψήφισαν.
Επιπλέον εκτός από την διακοπή κοινωνίας αποφάσισε επίσης να απαγορεύσει την πρόσκλησή τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση των Ενοριών, έως “τῆς ἐμπράκτου μεταμελείας των διά τῆς ἀκυρώσεως διά τοῦ Ἐθνικοῦ Κοινοβουλίου τοῦ αἰσχίστου αὐτοῦ νομοθετήματος”.
Συγκεκριμένα, στον Πειραιά σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Πειραιώς συνήλθαν κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννου Ρέντη και Δραπετσώνας κ. Σεραφείμ, σε έκτακτη ιερατική σύναξη με θέμα: « Αντιμετώπισις των συνεπειών ψηφίσεως του νόμου διά τον “γάμον” ατόμων του ιδίου φύλου», N. 5089 ΦΕΚ Α΄ 27/17.2.2024.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς τοποθετήθηκε δεόντως επί του ανακύψαντος ζητήματος ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και της εφαρμογής της «woke» ατζέντας διά την αποδόμηση του χριστιανικού δόγματος, ήθους και πολιτισμού και γενομένης διεξοδικής συζητήσεως εκ προσώπου και των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Διαχειριστικών Επιτροπών των Ενοριών και καθιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας, συναποφασίσαμε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος.
Πρός προστασίαν τῆς διακονίας μας καί σεβασμόν τῆς ἐνώπιον τοῦ Παναγίου Θεοῦ εὐθύνης μας, τηρουμένων καί τῶν διατάξεων τοῦ ἀρθρ. 4, παραγρ.9 τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (Ν. 590/1977- ΦΕΚ Α΄ 146) διακόπτουμε τήν κοινωνία μας μέ τούς ψηφίσαντας ἐναντίον τοῦ θείου Νόμου, μέ ὅ, τι αὐτό συνεπάγεται, μή προσκαλοῦντες αὐτούς εἰς οἱανδήτινα ἐκδήλωσιν τῶν Ἐνοριῶν μας, ἄχρι τῆς ἐμπράκτου μεταμελείας των διά τῆς ἀκυρώσεως διά τοῦ Ἐθνικοῦ Κοινοβουλίου τοῦ αἰσχίστου αὐτοῦ νομοθετήματος”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Ψήφισμα.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφορά και τους Βουλευτές της Β΄Πειραιώς: ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΛΙΒΑΝΟ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΤΡΑΓΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Δεν αρκεί η διακοπή της κοινωνίας με τους γέμοντες ασυνειδησίας, εγκληματήσαντες βουλευτές αλλά επιβάλλεται η αποκοπή των τελευταίων από την εκκλησιαστική κοινωνία, τουτέστιν Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.
Δεν φθάνει μόνο να μην προσκαλούνται στις ενοριακές εκδηλώσεις οι διαπράξαντες το μέγα ανοσιούργημα αλλά χρειάζεται επιπλέον να τους απαγορευθεί η είσοδος στους ναούς, η παράστασή τους ως αναδόχων στο μυστήριο του Βαπτίσματος και η στέρηση της Θείας Κοινωνίας. Αρκετά πια με τους Θεομπαίχτες.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό δεν έγινε.

salos είπε...

έστω,
άλλά να μπορούσε να τολμούσε και ακριβή αφορισμό,
ακόμα καλύτερα θα ήταν...

και να ελπίζαμε και απο περισσότερους να γινόταν,
θα ήταν έστω και καθυστερημένα,το πρέπον.

Φαίη είπε...

ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ

«....τηρουμένων καί τῶν διατάξεων τοῦ ἀρθρ. 4, παραγρ.9 τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (Ν. 590/1977- ΦΕΚ Α΄ 146) διακόπτουμε τήν κοινωνία μας μέ τούς ψηφίσαντας ἐναντίον τοῦ θείου Νόμου, μέ ὅ, τι αὐτό συνεπάγεται, μή προσκαλοῦντες αὐτούς εἰς οἱανδήτινα ἐκδήλωσιν τῶν Ἐνοριῶν μας, ἄχρι τῆς ἐμπράκτου μεταμελείας των διά τῆς ἀκυρώσεως διά τοῦ Ἐθνικοῦ Κοινοβουλίου τοῦ αἰσχίστου αὐτοῦ νομοθετήματος.....»

Στους Ναούς κάθε φορά που πηγαίνουν επισήμως προσκαλούνται από τους Μητροπολίτες;; Ή μήπως εννοεί εδώ κάτι άλλο; Διότι ομιλεί για «εκδήλωση των Ενοριών» και όχι για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, Δοξολογίας ή κάποιας Ακολουθίας.

Νεκτάριος είπε...

Η πόρτα καλώς κλείνει για τέτοιους, αντίστοιχα να ανοίξει την καρδιά του στο ποίμνιό του και να κατέβει κοντύτερά του, ώς πατέρας και ποιμένας με πνεύμα Χριστού, θυσιαστικό...

Στέφος Κυκλάδης είπε...

Είναι χοντρόπετσοι αυτοί ρε παιδιά. Προκειμένου να ξαναβγούν βουλευτές,γονατιστοί θα έρθουν και θα ζητάνε συγνώμη γιατί δεν κατάλαβαν τι ψηφίζανε...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, ποιος από αυτούς μέχρι τώρα πήγαινε να κοινωνήσει τα Άγια, ώστε τώρα που τους απαγορεύτηκε να τους λείψει ή να καταλάβουν διαφορά....;

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Έπρεπε εν όψει δεύτερων εκλογών,ο λαός Του Θεού,να απαιτήσει εγγράφως από τους υποψηφίους Βουλευτές ,ότι θα υπερασπισθούν ο τι και να γίνει την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Ελλείψει πίστεως ιδανικών και ηθικών αξιών, υπάρχει η Όασις της μετανοίας .
Έχουμε προδοθεί !!


Θαλασσινός είπε...

Δεν με αναπαύει, είναι της υποκρισίας για εσωτερική κατανάλωση.

"Και τούτο ποιήσε, και το άλλο μη αφιένε,," λέει ο Κύριος στο Ευαγγέλιο.
Όπως η μετάνοια δεν μπορεί να είναι επιλεκτική έτσι και ο ορθόδοξος λόγος τα ίδια.
Αν πράγματι θέλει να εκφραστεί Ορθοδόξως, θα πρέπει να αναφερθεί σε όλες τις προδοσίες της Πίστεως που είναι εν ισχύει, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, και πάει λέγοντας, ασταμάτητα, δεν τα προλαβαίνουμε.
Τα ζητήματα της Πίστεως δεν μπαίνουν σε χωνευτήρι.
Και ας μην τα θίγει κανένας, βάζουν τις αόρατες θηλιές των αφορισμών, τού Αγίου Πνεύματος.

Πέτρος είπε...

Ας είναι καλά ο παπα Παύλος Καλλίκας που τους άνοιξε τα μάτια και έγινε μπροστάρης ένας απλός ιερέας για να τηρήσει το ευαγγέλιο

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει να πουν ένα απλό "συγνώμη, έκανα λάθος".

Στην ανακοίνωση γράφει:
"...ἄχρι τῆς ἐμπράκτου μεταμελείας των διά τῆς ἀκυρώσεως διά τοῦ Ἐθνικοῦ Κοινοβουλίου τοῦ αἰσχίστου αὐτοῦ νομοθετήματος.....".

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν το είπε πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο και το λέει τώρα ;

Ανώνυμος είπε...

Όσοι και όσες ψήφισαν ΞΟΦΛΗΣΑΝ, δεν νομίζω να υπάρχει επιστροφή για αυτούς.
Ήταν επιλογή τους.
5άστερη σουίτα στην αιώνια Κόλαση.!

βασίλης ψύλλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...σωστή ὡς κίνηση,
ἐάν ὅμως εἶναι μία ἀρχή, γιά

ἐ π ά ν ο δ ο...στὴν προτέρα του
πορεία

ποὺ θὰ ϕανεῖ, ἐάν ἔχει...

συνέχεια...καὶ συνέπεια...!


Ανώνυμος είπε...

Μήπως γίνεται στημένα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους;

Πολύ μέλι και τηγανίτα τίποτα είπε...

"Τέλος η Θεία Κοινωνία για όσους ψήφισαν....."
ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ!
Καλά θα ήταν, αλλά δεν το λέει...

Ανώνυμος είπε...

Για δείξτε μου, που λέει για Θεία Κοινωνία......;!

The Cave Dweller είπε...

Ρε παιδιά επειδή βλέπω πολλούς λεονταρισμούς... λέω μήπως το νομοσχέδιο αυτό ήταν ο χρήσιμος "εχθρός" της κρατικής "εκκλησίας" για να δείξει μια εικονική "ομολογία πίστεως" και να πετύχει την απαιτούμενη συσπείρωση του ποιμνίου το οποίο είχε γυρίσει την πλάτη στους χρυσοποίκιλτους κρατικούς ρασοφόρους ;

Υγ1: Τρανς Πίστη (Κολυμπάρι) = Τρανς Ήθος

Υγ2 Δηλαδή ο Πειραιώς κ.Σεραφείμ διακόπτει κοινωνία με τους πολιτικούς αλλά εξακολουθεί να έχει κοινωνία πχ με τον Ιωαννίνων Μάξιμο που τους δέχεται ;;;

Συμπέρασμα :

https://youtu.be/58hwWGsNUeM?feature=shared

The Cave Dweller είπε...

Συνέχεια από το προηγούμενο :

Ο κ.Σεραφείμ είχε αναθεματήσει από Ιερού Βήματος και τον οικουμενισμό :

https://youtu.be/DpGvSS9-kNQ?feature=shared

Αλλά προσκύνησε τον Βαρθολομαίο, τον κολοφώνα του οικουμενισμού :

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOllHiJ597tfQU_SaCz5TETXYRFyJUA629p5zaOkHXD8gFqIrCdTGOc8LSsOK-x8lo0kZVVTxiBWmVZre_gg6Le5Pqy7TJJsoyYR-VTXIWqAnbHh7VKE6lWwVfVTxeb7f-zk1dnYAylTA/s1600/article_29090_163776.jpg

http://alitheia-agaph.blogspot.com/2017/06/blog-post.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Δίνουν κάποιες ανεπαίσθητες δήθεν τιμωρίες(δεν θα πάει Πειραιά ,αν πάει θα πάει αλλού να κοινωνήσει)για να μην κάνουν αυτό που πρέπει,δηλαδή να τους αφορίσουν έστω και κατόπιν εορτής,να απειλήσουν με αφορισμό όλο το κόμμα της ΝΔ ως κυβερνών ώστε αυτό να διαλυθεί.Το ίδιο για ΠΑΣΟΚ, σύριζα κλπ.

mixailarxaggelos είπε...

ολα αυτα ειναι για το θεαθηναι για να κανει αυτο που λεει πρεπει να βγαλει αφορισμο αλλα δεν το κανει αρα να το πω ξερα π@@@@@@ μπλε και πρασινα αλογα

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Θα μου πεις εάν υπήρχε συνείδηση δεν θα το έκαναν αυτό,το να πάνε σε άλλη εκκλησία να κοινωνήσουν.ΑΛΛΑ Ο αναξιως κοινωνων φωτιά βάζει μέσα του.επισπευδει δε κ σε πολλές περιπτώσεις τον θάνατο του.

Και τι είναι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,σωματείο που μοιράζει πίτες,η μπορεί κανείς να κοροϊδεύει ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;

Για τη γνώμη μου ,το μέτρο που επεβληθει ,επέχει θέσιν επιτιμιου προς νουθεσίαν,από αγάπη για το ότι πέφτουν από γκρεμό σε γκρεμό.


ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...βρὲ πιστολέρος...
(λέτς...ποὺτ δὲ κότ ντάουν...)

ἅμα τοῦ "ἔκανε ἀφορισμό"

ὁ ἄλλος ὁ...
καὶ πάσης χελλαδιστάν(ης)

θὰ τοῦ τὸν ξέκανε, στὸ τάκα-τάκα
παρέα... μὲ τὴν "παρέα" ...
(δείχνουνε ἱκανοί... νὰ τὸ κάνουνε παιχνίδι...
μπάμ...ξεμπάμ...!!!)

Κώστας Ντριγκ είπε...

Που ήταν πριν το ψηφίσουν;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι "ανηκουν" σε αλλουνου επισκοπου τη δικαιοδοσια...