Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

!!!

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Στρατηγός Μακρυγιάννης "Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον""

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα έχει πει κι όχι μόνο ο Μακρυγιάννης αλλά ποιος ακούει. Σήμερα ειδικά αν τολμήσεις και πεις κάτι ανάλογο κάπου, αν δε φας ξύλο σίγουρα θα λοιδορηθείς και θα ακούσεις τα χίλια μύρια. Η πλάκα είναι ότι οι κυβερνώντες (όχι μόνο οι τωρινοί) με μανία υποστηρίζουν και προωθούν τις θέσεις αυτών που θα σε δείρουν. Ας κοιμηθούμε λίγο ακόμα κι όταν θα ξυπνήσουμε θα είμαστε όχι σε άλλη χώρα αλλά το πιθανότερο σε άλλο πλανήτη.

Δημήτριος Χρυσός είπε...

Ποιος τα έβαλε με τον Θεό και δεν ητηθεικε.
Από αρχαιοτάτων χρόνων οι πρόγονοι μας πάντα στην ιστορία αλλά στις τραγωδίες όταν κορυφωνοταν το δράμα και τα δεινά εμφανιζόταν ο απόμηχανής Θεός και εδειδε την λύση και την λύτρωση.
Αυτό προϋποθέτε βαθειά πίστη , εμπειρία και ευσεβείς ψυχές.
Αυτών των ευγενών ψυχών είμεθα πρόγονοι και ιδιαιτέρως δε εκείνων των οποίων ο ίδιος ο Κύριος επέλεξε να τους δωθεί η βασιλεία των ουρανών.
Μην ελπίζετε λοιπόν σωτηρία από υποδουλομενους και εφιάλτες αλλά ας αγκαλιάσουμε νοερά με την ψυχή μας των Θεό και ας ανοίξουμε τα αυτιά μας να αφουγκραστουμε τις φωνές των πατέρων μας που αναφωνούν το "Χαίρε Ω Χαίρε Λευτεριά"

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό το ντύμα ορθόδοξο της ψυχής παλεύουμε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Σωστος, μονο που καμια φορα την πληρωνουν κι αυτοι που δεν φταινε...

Ανώνυμος είπε...

Απωθημενα και καλα κρυμενα μεσα στην ψυχη, πουλωντας ορθοδοξια και πατριωτισμο.
Ουσιαστικα η μπαλα στην εξεδρα...
Ορθοδοξο φρονημα δεν υπαρχει, και αν δεν υπαρχει ορθοδοξο φρονημα δεν υπαρχει και πατριωτισμος!
Πολλες ενοχες, πολλα κρυφα υπαρχουν μεσα στην ψυχη, και μαλλον δεν εχουν εξαγορευθει ποτε στην εξομολογηση, μονο οι τοιχοι του δωματιου μου τα γνωριζουν το μαξιλαρι μου και εγω... Οχι! είναι και αυτοι που μπορουν να δουν μεσα στην ψυχη! Ωραια δεν το ξερει σχεδον κανεις...Αλλα...πρεπει να τα πω!
Και η μπαλα παλι στο γηπεδο, να συνεχιστει το παιχνιδι!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...τώρα...νὰ πῶ πὼς ἔχεις ἄδικο... θὰ εἶναι ψέμματα·

ἀς παίξουμε μπάλα λοιπόν
-το κατά δύναμην -

(καὶ σὺν Θεῶ... ὅλο και καλύτερα)

...